WHC vergeet te winnen tegen Berkum

WHC 1

1 - 1

Berkum 1

23'
Mark van der Meulen (schot)
35'
Jeroen van Brummen
41'
62'
Youp Kok
Jordi Lemmens
79'
Mehran Ali Pour Asli
Thom Kooke
79'
Jeroen van Brummen
Ricardo Kuijer
84'
Jason Huisman
90'
Thom Kooke

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse D

Datum

5 november 2016 14:30

Scheidsrechter

Vos, M.

Accommodatie

Sportpark De Wiltsangh
Sportlaan 1
8072CA
NUNSPEET
tel. 0341 252882

Opstelling

Wezep- Eindelijk was het dan zover, de klassieker WHC-Berkum stond op het programma in de 1e klasse D. Achteraf gezien mocht het die naam zeker van WHC-kant dragen. De nummers 1 en 2 vochten een faire maar felle strijd uit. Scheidsrechter Vos vond het nodig om met veel kaarten de wedstrijd onder controle te houden wat mijns inziens totaal niet nodig was. Geen opstootje gezien en veel respect voor elkaar. Voor aanvang van de wedstrijd werd 1 minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van oud WHC speler Fre (Freman) Goudbeek. Een respectvolle stilte viel over Sportpark Mulderssingel.

De wedstrijd:
De wedstrijd begon wat aftastend maar al snel zag je hoe de hazen liepen. Een voorzet van Johnsen Bacuna werd gepakt door Jasper Kuiper. Aan de andere kant probeerde Robert Schonewille het met een schot op doel. De teruggekeerde Carlos Lopes Macedo na een schorsing, bracht de Berkum verdediging in problemen. Zijn schot werd niet klem gepakt door doelman Dominic van Hoof. De bal kon net bij de doelpaal worden weggewerkt.

Berkum zat in die beginfase ook niet stil. WHC kwam goed weg toen Chris van der Meulen en Youp Kok gevaarlijk waren vlak voor Jasper Kuiper. WHC kwam daarna langzaamaan iets beter in de wedstrijd en had er meer mee moeten doen toen Özhan Kardag werd weggestuurd, deze zag de vrijstaande Carlos Lopes Macedo over het hoofd. Het was even nodig toen WHC trainer Wiljan Mossing Holsteyn van de bank af kwam en zijn team maande sneller aan te sluiten en de tweede bal te pakken om zo de snelle counter van Berkum eruit te halen.

WHC had in die fase de kans om op voorsprong te komen, maar de rebound na een bal op de lat werd door Özhan Kardag over geschoten. Een voorzet van Jonathan van Marle werd via een verdediger naast geschoten door Carlos Lopes Macedo.  Kevin Siemelink probeerde het van afstand maar gaf de bal te weinig lift mee. Er volgde een fase waarin het spel van beide kanten slordig werd.

Toch nam Berkum de leiding toen Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna en Mehran Ali Pour Asli konden combineren in de zestien van WHC. Chris legde af op broer Marc van der Meulen en met een geplaatst schot van af buiten de zestien en halve meter, maakte hij de 0-1. Even, niet scherp en het is gedaan, maar WHC ging niet bij de pakken neerzitten. Het was een opmaat voor een sterk WHC die de gehele wedstrijd daarna de betere ploeg was. Net voor het halfuur kwam Jonathan van Marle schuin vrij voor het doel en werd hardhandig naar de grond geduwd. Het arbitrale trio ging hier jammerlijk in de fout en liet doorspelen. Het koste WHC een strafschop en Berkum bleef bespaard voor een rode kaart.

Berkum hield voor als nog de nul maar WHC zette vol aan. Een voorzet van Carlos Lopes Macedo werd door Özhan Kardag rakelings naast gekopt. De gelijkmaker zat eraan te komen toen een vrije trap van Vincent van de Oosterkamp ineens door Carlos Lopes werd ingeschoten. Doelman Dominic van Hoof kon voor als nog redding brengen bij de eerste paal. Toen een hoekschop voor WHC. Robert Schonewille plaatste de bal precies op het hoofd van Jonathan van Marle die dik verdiend de gelijkmaker scoorde, 1-1.
Jelle Post was nog dreigend op slag van rust. Hij vond Carlos Lopes Macedo die zijn schot geblokt zag. WHC voetballend steeds beter en Berkum die met counter voetbal gevaarlijk probeerde te worden.

Tweede helft:
In dezelfde opstelling begonnen beide teams aan de tweede helft. De eerste 15 minuten ging het redelijk gelijk op. Een schot van Chris van der Meulen scheerde net naast het Wezeper doel. daarna maakte Özhan Kardag plaats voor jongeling Maikel van der Wijk. Kevin Siemelink overal aanwezig op het veld pakte een bal af en bracht Jelle Post in stelling die rakelings voorlangs schoot. Het spel kwam langzamerhand op de wagen. De duels werden feller en scherper. WHC trok de wedstrijd naar zich toe maar vergat te scoren. Kevin Siemelink stuurde Maikel van der Wijk weg en alleen voor doel mistte hij. Doelman Dominic van Hoof groeide uit tot man of the match aan Berkum kant. Aan de andere kant schoot Marc van der Meulen een vrije trap hoog over. WHC deed er alles aan om de wedstrijd met winst over de streep te trekken, een poeier van Kevin Siemelink verdween via een tegenstander net naast het doel. Een hoekschop van Robert Schonewille verdween bijna bij de tweede paal in het doel. Berkum kon weinig meer uitrichten, behalve een schotje van Johnsen Bacuna.

Even later was het opnieuw Maikel van der Wijk die alleen voor Dominic van Hoof verscheen. Opnieuw was van Hoof de baas. De rebound van Carlos Lopes Macedo was kansrijk maar werd geblokt. De WHC verdediging stond prima en hield de touwtjes goed in handen. Toen Vincent Oosterkamp mee opstoomde naar voren versierde hij een vrije trap. De inzet was prachtig, de redding van van Hoof zowaar nog mooier. Berkum beperkte zich tot het uitspelen van de wedstrijd en zag dat er niet veel meer te halen viel en werd geholpen door de tweede gele kaart voor Kevin Siemelink in een duelletje. Door de rode kaart moest WHC het nog 2 minuten en blessure tijd uitzingen. Maar WHC bleef voor de overwinning strijden.

In blessure tijd nog twee momenten. Eerst de vrije trap van Vincent Oosterkamp die rakelings langs de kruising vloog. Even erna 1 van de schaarse uitvallen van Berkum. Johnsen Bacuna kwam los van Jasper van der Stouw. Zijn inzet liep richting het doel. waar een ieder hem had geteld dook Taco Reijnen op als een duveltje uit een doosje en redde op de doellijn via de binnenkant paal een punt voor WHC. De scheidsrechter floot meteen af. Berkum was heel content met een punt. Waar WHC liet zien dat het voetballend prima mee kan doen dit seizoen. Het neutrale publiek was winnaar deze middag.
 
Volgende week opnieuw een topper voor WHC als het op bezoek gaat bij nummer 3 DUNO Doorwerth.

Toeschouwers: 700

Door Wout Ramaker

Foto's bekijken


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!