Technische Zaken

Samenstelling en opzet Technische Commissie v.v. W.H.C

Afgelopen zomer heeft binnen onze TC uitvoerig overleg plaatsgevonden over de gewenste uitbreiding van de TC van v.v. W.H.C.
Meer kennis binnenhalen en een breder draagvlak waren enkele uitgangspunten.
Te weinig personen in de TC is geen optie, te veel personen in de TC levert evenmin een werkbare situatie op.
Ook hier blijkt de gulden middenweg het best werkbaar in de praktijk en we denken die inmiddels te hebben gevonden in de volgende samenstelling van de TC:

Gert Jan van der Wal
Bestuurslid Voetbalzaken 1 en 2  
Gerco Vierhuizen Iwan van Limburg
Lid Technische Commissie Lid Technische Commissie

                                    
Zowel het bestuur en TC hebben als doelstelling om terug te keren in de hoofdklasse als  stabiel team met een eigen gezicht. De toevoeging van 'bekende' WHC-ers Gerco en Iwan zijn dan ook van grote waarde binnen de TC.
Iwan en Gerco zullen zich met name bezig houden met de interne scouting. Beiden zullen zich eerst gaan focussen op de selecties van WHC 2 en JO19, om een duidelijk beeld te vormen van de beschikbare talenten binnen onze eigen vereniging.

Daarnaast zullen Gerco en Iwan jeugdige talenten gaan ondersteunen/klankborden bij de overstap naar de senioren selecties en een adviserende rol hebben aan het bestuurslid  TC en voorzitter TC voor welke selectie deze spelers in aanmerking komen.

Het bestuurslid en voorzitter TC hebben de taak om jaarlijks de selecties en staf van de prestatieve selectie samen te stellen.  Zij onderhouden regelmatig contact met spelers en stafleden over lopende zaken en/of gebeurtenissen die op de rol staan.

De TC voert onder andere gesprekken met spelers van de selectie maar ook met nieuwe spelers voor de selectie, organiseert de scouting, maakt gebruik van bestaande en nieuwe netwerken, onderzoekt en initieert nieuwe (technische) ontwikkelingen (bijvoorbeeld video-analyse) en doet aan budgetbewaking. Laatsgenoemde houdt in dat selectie en staf worden samengesteld aan de hand van financiële kaders en financiële mogelijkheden binnen voetbalvereniging W.H.C.

De samenstelling van de TC sluit niet uit dat ook andere personen binnen onze vereniging zullen/kunnen worden aangesproken op hun specifieke technische kennis, ervaring en netwerken. Dat betreft met name de interne en externe scouting.

Samen vormen we de vereniging en alle kennis die aanwezig is willen we graag bundelen en optimaal benutten. We zijn dus altijd op zoek naar betrokken clubleden en specifieke kennis. Schroom dus niet om ons aan te spreken over specifieke kennis van zaken of bijvoorbeeld de beschikbaarheid van een functie.

Wanneer er vragen zijn willen we die, indien mogelijk, beantwoorden. Dat kan per mail of in een persoonlijk gesprek.

We denken met bovenstaande een goede basis te hebben gelegd voor de toekomst.

Gertjan van der Wal
Bestuurslid Voetbalzaken Senioren Selecties

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!