Technische Commissie - WHC

Technische Commissie

Jeugdopleiding WHC krijgt nieuwe impuls

Al eerder is aangegeven dat dit seizoen een groep van zes, voornamelijk oud spelers van WHC, de jeugdopleiding nieuw leven in blaast.

De formatie, die TC jeugd genoemd wordt, bestaat uit: Iwan van Limburg, Gerco Vierhuizen, René Eibrink, Helmig van Ommen, Frans Engelsman en Wilbert Eijlander. Allen hebben kinderen die bij WHC spelen of gespeeld hebben. WHC zet met deze mannen kennis en ervaring in en tilt de jeugdopleiding naar een hoger niveau.

De focus zal liggen op het opleiden. Niet alleen op voetbaltechnisch gebied maar ook hoe dat georganiseerd moet worden. Om een goed beeld te krijgen zal er een periode zijn waarin gesprekken met spelers, ouders en trainers en leiders worden gevoerd.

Daarnaast worden inloopavonden gehouden om iedereen de kans te geven zijn of haar mening en ideeën te delen. Ook wordt gekeken naar de voorwaarden die aanwezig moeten zijn om een goede opleiding neer te zetten. Zijn er voldoende trainers met kennis van zaken aanwezig? Welke richtlijnen hebben we als trainer of leider?

Daarnaast zijn doelstellingen geformuleerd voor de korte, middellange en lange termijn.
De speerpunten op korte termijn zijn: Plezier, Duidelijkheid en Herkenbaarheid.

Plezier
WHC is een fijne plek om te sporten. Voor iedereen en op alle niveaus.

Duidelijkheid

Spelers, trainers en ouders moeten weten wat er van ze verwacht wordt, maar ook wat zij van WHC kunnen verwachten.

Herkenbaarheid
Spelers, trainers, leiders en ouders moeten weten waar ze hun vragen, opmerkingen en feedback kwijt kunnen. De jeugdcommissie moet dus herkenbaar en benaderbaar zijn.

Een mooie maar ook ingewikkelde taak voor deze groep waarin ze vooral de samenwerking gaan zoeken met spelers, trainers en ouders.

In het kader van de Duidelijkheid is het volgende in gang gezet:

Er wordt al jaren gewerkt met een jeugdopleidingsplan, de zgn. “Blauwe lijn”. Deze is op een aantal punten aangepast en zal bij alle jeugdtrainers terecht komen. Dit plan geeft houvast aan de trainers en ook aan de TC jeugd. Het plan geeft de richting van de opleiding aan en zal in samenspraak met de trainers geoptimaliseerd worden. Zo is er duidelijkheid over de manier van opleiden en kan daar ook naar gehandeld en beoordeeld worden.

In het kader van de Herkenbaarheid het volgende:

Er wordt gewerkt aan een uniforme warming-up. Voor alle spelers komt er een, op leeftijd aangepaste, zelfde warming-up. Op alle velden is WHC herkenbaar door een uniforme, verantwoorde inleiding voor de training en wedstrijd.

De TC jeugd is dit seizoen gestart en zal de komende tijd vooral de lopende zaken onder de loep nemen en evalueren. Ze vinden het dan ook heel waardevol om over voetbaltechnische zaken van trainers, leiders, ouders en spelers feedback te krijgen.

Voor organisatorische zaken omtrent de elftallen kan men bij de coördinatoren terecht.

Voetbaltechnische zaken jeugd:
Mini's René Eibrink
JO9, JO11, JO13 Wilbert Eijlander & Iwan van Limburg
JO15, JO17, JO19 Gerco Vierhuizen, Helmig van Ommen & René Eibrink
Meisjes Frans Engelsman


Organisatorische zaken jeugd:
Mini's        
Gyselle Nijland & Louis van Dooren
JO9 Louis van Dooren
JO11 Raymond Hooft
JO13 Gert van der Wal
JO15 Gerben Berghorst
JO17 Herman Eijbrink
JO19 Herman EijbrinkDelen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!