Benauwde maar verdiende overwinning op de Esch

De Esch 1

1 - 2

WHC 1

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse D

Datum

8 oktober 2016 14:30

Scheidsrechter

Schuring, J.H.

Accommodatie

Sportpark De Wiltsangh
Sportlaan 1
8072CA
NUNSPEET
tel. 0341 252882

Opstelling WHC 1

Oldenzaal- Zaterdagmiddag moest WHC afreizen naar Oldenzaal om te spelen tegen de Esch, de verste uitwedstrijd dit seizoen. Op een klein veld met wat konijnenschade werd het een lastige middag voor WHC. Het euvel van de laatste weken was nog steeds niet verholpen. Het missen van kansen en mogelijkheden blijft een probleem en daardoor werd het weer moeilijk deze middag. Maar wat als het wel gaat lopen? We gaan het beleven de komende weken.. Een smetje op de wedstrijd was de rode kaart van Carlos Lopes Macedo.

De wedstrijd:

Na even aftasten nam WHC het heft in handen. Met veel balbezit probeerde WHC de Esch onder druk te zetten wat in het begin maar mondjesmaat lukte. Een geel-blauwe muur was opgetrokken en daar was het moeilijk doorkomen. Ondanks dat creëerde WHC meerdere kansen om tot scoren te kunnen komen. Uit een voorzet van Özhan Kardag schoot Jonathan van Marle naast. Dit was het eerste wapenfeit. Even later schoot Özhan Kardag voorlangs. Doelman Gijs Beugelaar pakte een schot van Kevin Siemelink. De Esch had helemaal niets te vertellen en beperkte zich tot verdedigen en een lange bal. Een paar klutssituaties vielen net verkeerd voor WHC. Op het halfuur een mooie kopkans voor Jonathan van Marle maar deze vloog over het doel.

En dan uit de eerste de beste aanval van de Esch werd uit een steekbal gescoord door Koen Vehof, 1-0. WHC was even aangeslagen. Maar zette toch weer aan om de aansluittreffer te scoren. Een inzet van Jonathan van Marle werd opnieuw met kunst en vliegwerk voor de doellijn weggehaald.

Tweede helft:

WHC probeerde het goede spel voort te zetten maar al snel bleek dat dit niet eenvoudig was. Trainer Wiljan Mossing Holsteyn greep in met 2 wissels. Vincent Oosterkamp kon niet verder ivm een blessure en Maikel van der Wijk mocht het in de spits gaan proberen voor Özhan Kardag. Even later kwam ook Mitchel Dijkhof erin om op het middenveld de boel te managen.

Langzaamaan begon de druk weer toe te nemen op het doel van de Esch. Een kopbal van Jelle Post spatte op de lat uiteen. Het geluk zat tot dat moment ook niet mee. De gastheren bleven stug verdedigen en de ballen naar voren rammen. WHC liep zich vaak vast op de verdediging. Een schot van Carlos Lopes Macedo werd geblokt en Maikel van der Wijk had de beste kans alleen voor de doelman. Zijn inzet ging via de binnenkant van het been van doelman Beugelaar net naast. De bal wilde er gewoon niet in.

WHC bleef vechten en pompen voor een goed resultaat. Toen Jelle Post ineens uithaalde werd de ban gebroken, Beugelaar zat er nog aan maar de bal verdween in het doel, 1-1. WHC nam geen genoegen met deze stand en bleef gaan. Een schitterende pegel van Robert Schonewille vloog rakelings langs het doel. Een rode kaart voor Carlos Lopes Macedo, op advies van de grensrechter, was even een domper voor WHC. Met 10 man moest WHC alsnog de klus zien te klaren. WHC had nog meer pech toen een ogenschijnlijke handsbal van de Esch niet werd gezien door het arbitrale trio, dus geen strafschop. WHC gaf niet op. Door alles of niets te spelen kwam de Esch er een paar keer gevaarlijk uit maar de achterhoede en Jasper Kuiper bleven alert. Een schot voorlangs was wel even schrikken voor de Wezeper aanhang. Ver in blessuretijd toen iedereen zich had verzoend met een puntendeling sloeg WHC keihard toe. Een bekeken bal vanaf de zijkant zestien meter werd door Robert Schonewille wonderschoon over Beugellaar binnen geschoten, 1-2. Dolle vreugde aan WHC kant. Vrijwel direct floot scheidsrechter Schuring af.

Opnieuw maakte WHC het zichzelf lastig door de wedstrijd niet al vroegtijdig te beslissen. Maar de aanhouder wint, op naar volgende week met de thuiswedstrijd tegen DOS 37 uit Vriezenveen.

Toeschouwers: 150
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!