tel. 038-3765255

Wezep, zaterdag 8 oktober 2022

Veld: C

Toeschouwers: 13

WHC 6 heeft ook haar 2e wedstrijd in winst weten om te zetten. Op eigen sportpark boekte WHC 6 een 2 - 1 overwinning op DSV'61 6. Eenvoudig ging het niet deze middag en werd het een zwaarbevochten overwinning. De Wezepers kwamen al snel op achterstand, maar boog deze om naar een 2 - 1 zege. Met 6 punten uit 2 wedstrijden is WHC 6 één plek geklommen op de ranglijst en staat nu op de 3e plek.

In de week van de scheidsrechter werd scheidsrechter Jacco van de Beek door WHC 6 in het zonnetje gezet

Na 4 minuten spelen kreeg DSV'61 6 al haar eerste grote kans van de wedstrijd. Jacco van Eikenhorst kreeg niet veel later namens WHC 6 de eerste kans, maar zijn schot ging naast. Een 2e doelpoging van DSV'61 6 was na 8 minuten spelen wel raak. Een van richting veranderd schot liet Gerald van der Horst kansloos. Hierna werd het een wedstrijd van veel strijd en gaven beide ploegen elkaar geen duimbreedte toe. WHC 6 probeerde wel aan te vallen, maar wist een lange tijd geen kansen te creëren. DSV'61 6 kwam met een aantal snelle mensen er een aantal keren gevaarlijk uit, maar wist ook niet tot grote kansen te komen.

WHC 6 probeert DSV'61 6 vast te zetten

Een fraaie aanval van WHC 6 leverde de Wezepers na een half uur spelen de gelijkmaker op. Op aangeven van Jack Vogel verscheen Jacco van Eikenhorst voor de keeper en schoot in de verre hoek raak. De wedstrijd was weer helemaal in evenwicht en tot aan de rust waren er geen kansen meer te noteren voor beide ploegen. WHC 6 schoot uit de startblokken na de pauze en kwam binnen 2 minuten op voorsprong. Wouter van Diepen tikte bij de 2e paal een voorzet van Patrick Mensink binnen. De vreugde was bijna van korte duur, want DSV'61 6 dacht binnen een minuut op gelijke hoogte te komen. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens een handsbal.

De 3 punten zijn weer binnen

WHC 6 hield de druk er een poosje op en had 10 minuten later op een 3 - 1 voorsprong moeten komen. Jack Vogel werd echter verrast door een voorzet en vergat de bal binnen te tikken. Nadat er vervolgens eerst een kwartier lang weinig gebeurde, nam in de laatste 20 minuten de druk van DSV'61 6 wat toe. Er kwamen ook wat kansen voor DSV'61 6, maar deze verdwenen in het vangnet. In de slotfase restte WHC 6 niets anders dan de zege over de streep te trekken en deed dit met succes. Na 90 minuten floot scheidsrechter Jacco van de Beek voor het einde van de wedstrijd en sloot WHC 6 deze wedstrijd winnend af; 2 - 1. Volgende week gaat WHC 6 op bezoek bij VIOS Vaassen 3.