Jan-Willem van Essen

Onbekend

Opstelling

Wezep, zaterdag 28 september 2019

WHC 7 heeft haar 2e competitiewedstrijd met 4 - 4 gelijk gespeeld tegen WZC Wapenveld 3. De Wezepers begonnen dramatisch aan de wedstrijd en keken na een kwartier spelen tegen een 0 - 3 achterstand aan. Een grote afslachting leek in de maak, maar WHC 7 wist haar rug te rechten. De 0 - 3 achterstand werd nog voor de rust omgebogen naar een 3 - 3 tussenstand. Na de rust nam WHC 7 zelfs een 4 - 3 voorsprong, maar kon deze voorsprong niet vasthouden; 4 - 4.

WHC 7 werd in de openingsfase onder de voet gelopen door WZC en de Wapenvelders sneden meerdere malen dwars door de Wezeper verdediging. WZC 3 kwam vervolgens echter via een afstandsschot op voorsprong. De Wapenvelders zetten hierna door en stonden na een kwartier spelen al met 0 - 3 voor. Een dikke nederlaag leek in de maak, maar WHC 7 kreeg hierna haar zaken beter op de rit. Met veel inzet en strijd werd er weinig meer weggegeven en kwam er een aantal maal gevaarlijk uit. Luca Buitenhuis had de aansluitingstreffer voor het intikken, maar zijn inzet kwam tegen de paal.

Na een half uur spelen viel vervolgens alsnog de aansluitingstreffer. Wout Schoonhoven kopte een lange bal door, waarna Jacco de bal in de verre hoek binnen schoot. Een minuut later waren de Wezepers weer helemaal terug in de wedstrijd. Jeroen van Dijk lanceerde Jacco opnieuw in de diepte en hij schoot de bal wederom in de verre hoek; 2 - 3. Vervolgens werd nog voor de rust de gelijkmaker op het scorebord gezet. Na goed doorzetten van Jan Jonker kreeg Jacco de bal in zijn bezit. Van een meter of 25 schoot hij vervolgens de bal snoeihard binnen.

Na de rust mocht Bart van Essen zijn debuut maken voor WHC 7. De jongeling liet al snel zien wat hij in zijn mars heeft en gaf gelijk zijn visitekaartje af. Na een mooie aanval kwam de bal via Ricardo Dijkstra bij Bart van Essen. Hij schoot vervolgens de bal strak in de kruising en hierdoor kwam WHC 7 op een 4 - 3 voorsprong. Vervolgens nam WZC 3 de touwtjes weer in handen en nam de druk op het Wezepers doel weer toe. WHC 7 kwam zelf weinig meer aan aanvallen toe, maar wist door middel van veel strijd lang groot gevaar af te wenden. Dit hielden de Wezepers tot de 71e minuut vol, maar moest alsnog de gelijkmaker slikken.

WHC 7 gaf hierna geen grote kansen meer weg en plaatste zelf nog een prima counter. De Wezepers gingen in een overtal situatie richting het doel van WZC 3, waarna Goos Doornewaard vanaf randje 16 zijn geluk beproefde. De linkspoot van WHC 7 produceerde echter een zacht rollertje. Na 90 minuten spelen floot scheidsrechter Jan-Willem van Essen voor het einde van de wedstrijd en eindigde de wedstrijd in een spectaculaire 4 - 4. De Wezepers hielden zo 1 punt over aan dit duel en mogen daar tevreden mee zijn.