WHC oefent in Zalk naar gelijkspel tegen NSC

WHC 1

2 - 2

NSC Nijkerk 1

Datum

28 januari 2017 12:00

Scheidsrechter

Wilco Jansen

Accommodatie

Sportpark De Wiltsangh
Sportlaan 1
8072CA
NUNSPEET
tel. 0341 252882

Opstelling

Door Wout Ramaker

Zalk- Omdat de wedstrijd tegen Hulzense Boys was afgelast vanwege de naweeën van de winter de afgelopen weken werd er geoefend in Zalk tegen NSC Nijkerk. De ploeg van oud WHC speler Jochem de Weerdt. WHC speelde afgelopen weken veelvuldig tegen hoofdklassers in wisselende samenstelling. Al met al een nuttige oefencampagne voor WHC 1.

De wedstrijd:
WHC begon niet al te best aan de wedstrijd. NSC zette meteen vol druk en dwong Taco Reijnen tot terugspelen op Jasper van der Stouw. Deze verslikte zich in de bal en NSC kreeg vrije doorgang en zette de 0-1 op het score bord. Even later balverlies van Taco Reijnen en opnieuw verscheen NSC alleen voor Jasper Kuiper, echter deze inzet ging naast. WHC herpakte zich enigszins met 4 hoekschoppen op rij waaruit Jonathan van Marle prima inkopte maar de doelman tikte met een katachtige sprong de bal onder de lat weg. WHC kwam zowaar iets beter in het spel maar had moeite met de snelle voorwaartsen van NSC.

Een goede aanval via Jesse van ’t Ende en Carlos Lopes Macedo werd door Maikel van der Wijk over geschoten. Aan de andere kant was het NSC die in kansrijke positie net overschoot. Nadat Carlos Lopes Macedo een mogelijkheid over schoot werd het 0-2 voor NSC met een knap schot. Ook een kopbal van de NSC spits was kansrijk maar ging net over.

Tweede helft:
Het eerste kwartier gebeurde er nog weinig. Na een uur spelen de eerste kans voor NSC maar de voorzet werd finaal gemist. Toen kwam Mitchel Dijkhof het veld in en zorgde voor meer offensieve daden van WHC en nam de medespelers bij de hand. Eerst een voorzet van Mitchel Dijkhof op Mark van Petersen die terug legde, Özhan Kardag kopte naast. 1 minuut later was het Dijkhof zelf die van 20 meter de bal schitterend in de kruising schoot, 1-2.

De supporters voelden dat er meer in zat. Een pass van Dijkhof kwam via Carlos Lopes Macedo bij Özhan Kardag die net niet bij de bal kon komen. Door een foute uittrap van de doelman van NSC kwam Mitchel Dijkhof op 35 meter in balbezit, zijn inzet met het mindere rechter been viel maar net naast het doel. WHC had op dat moment het middenveld beter onder controle.

Het was opnieuw Mitchel Dijkhof die met een blok in balbezit kwam en alleen op de doelman kon af gaan. Met een simpele voetbeweging zette hij de doelman op het verkeerde been en tikte de bal in de rechter hoek, 2-2. Dijkhof bracht nog 1 keer de doelman in verlegenheid met een messcherpe vrije trap onder in de hoek maar de doelman redde knap.

Met nog 10 minuten op de klok verscheen Carlos Lopes Macedo ineens voor het vijandelijk doel op een pass van Mitchel Dijkhof. Hij schoot ineens maar de doelman lette goed op. Daarna zette NSC nog even flink aan om de wedstrijd alsnog winnend over de streep te trekken. Jasper Kuiper was attent bij een harde inzet van NSC. Aan de andere kant was het Robert Schonewille met een poeier maar de doelman redde met zijn rechter voet. Patrick Fijn redde zijn ploeg door twee maal de bal van de doellijn af te halen. Al met al een nuttige oefenwedstrijd met twee verschillende helften en leuk voor de toeschouwers.

Zoals het nu lijkt speelt WHC volgende week thuis de eerste competitie wedstrijd in 2017 tegen DETO uit Vriezenveen, zij verloren zaterdag met 1-2 van de Esch.

Foto's
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!