1 oktober 2016 11:45

Scheidsrechter

Brokelman, D.

Onbekend

WHC2  heeft sinds dit jaar een nieuwe voetbalvisie, maar het wil allemaal tot nu toe nog niet lukken. We proberen attractief voetbal te spelen en zodoende de punten te behalen. Echter gaat dit nog niet van harte. WHC heeft haar derde thuiswedstrijd van dit seizoen helaas niet in een winstpartij om kunnen zetten. De spreekwoord ‘Keulen en Aken zijn ook niet in één dag gebouwd’ houden we maar even vast. In de wedstrijd tegen Zeewolde kwam het wel op voorsprong, maar kon het die helaas niet vasthouden.

Op een zonovergoten sportpark De Muldersingel speelde de ploeg uit Wezep haar derde thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander was het Flevolandse Zeewolde. In de voorbereiding oefende deze teams ook al tegen elkaar. Toen won Zeewolde ook met 2-1. WHC liet vanaf het eerste fluitsignaal zien dat het erop gebrand was om een resultaat te halen. Er werd gepoogd de tegenstander vast te zetten en in balbezig werd vroeg de aanval gezocht. De eerste grote kans was dan ook voor de thuisploeg. Na 10 minuten spelen bracht Maikel van der Wijk ons dus ook op een verdiende 1-0 voorsprong. WHC speelde lekker fris en het was het wachten op de 2-0. Helaas dacht Zeewolde hier anders over. Vlak voor rust kregen ze een penalty mee. Gerrit van der Werfhorst stopte deze echter wel, maar in de rebound kwam alsnog de 1-1 op het bord. Na rust kon het beiden kanten op gaan. Zeewolde had door de gelijkmaker meer zelfvertrouwen gekregen, en probeerde meer kansen te creëren. De wedstrijd leek op een gelijkspel te eindigen maar 7 minuten voor tijd kreeg Zeewolde een vrije trap. Gerrit keerde deze weer uitstekend, maar net als de eerste goal was er niet de scherpte van Wezepers om ook de rebound weg te rossen. Ze zeggen een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen. WHC echter wel, de 2e bal was wederom voor Zeewolde en de 1-2 stand was een feit.

Ondanks de vijfde nederlaag op rij van WHC, zag het veldspel er goed uit. Een les voor de volgende keer is dat ze scherper op de tweede bal moeten zijn. Aankomende zaterdag speelt WHC uit bij Hierden, een nieuwe kans om de 3 punten naar Wezep toe te nemen. WHC moet nog even door de zure appel heen bijten want na regen komt zonneschijn.