WHC heeft abonnement op winnen in blessuretijd

Vos, M.

Onbekend

Opstelling WHC 1

Door Wout Ramaker

Vroomshoop- Op voorhand een lastige uitwedstrijd was de voorspelling. Nou, dat klopte zeker. Op een moeilijk bespeelbaar veld had WHC opnieuw 4 minuten blessuretijd nodig om tot een minimale winst te komen. WHC kon ondanks wat lichte pijntjes toch volledig aan de start verschijnen.

De wedstrijd:
In een matige eerste helft werden weinig kansen gezien van beide kanten. WHC speelde tegen de strakke oostenwind in en had moeite met de lange ballen van Vroomhoopse Boys. Na 7 minuten een eerste poging van WHC. Jonathan van Marle schoot vanaf de zestien meter maar zijn inzet zeilde net over het doel. Aan de andere kant was het Jasper Kuiper die de bal van de voet van een aanvaller moest plukken. Een schietkans van Carlos Lopes Macedo belandde in het zijnet. Robert Schonewille pakte ondertussen een gele kaart voor praten. Vaak was de eindpass verkeerd en veel duels werd verloren van de agressievere blauwgelen. Geklungel in de WHC defensie had geen consequenties. Na een halfuur dan toch wat mogelijkheden voor WHC. Na een actie van Jelle Post was het Kevin Siemelink die schoot maar te zwak. Jonathan van Marle zijn voorzet werd gemist door doelman Tim Sickman, Carlos Lopes Macedo kwam net niet in schietpositie. Vroomhoopse Boys dwong nog een aantal hoekschoppen af maar zonder resultaat.

Tweede helft:
Het begin van het tweede bedrijf leek WHC goed gezind. Vooralsnog kwam Jelle Post net te laat op een voorzet van Jonathan van Marle en werd Carlos Lopes Macedo gestuit door een verdediger. Uit de hoekschop van Mitchel Dijkhof dan toch de voorsprong voor WHC. Carlos Lopes Macedo bediende Jonathan van Marle die prima binnen kopte, 0-1. WHC zette nog even door en was veel gevaarlijker dan in de eerste helft. Een combinatie tussen Jelle Post en Jonathan van Marle eindigde in opnieuw een hoekschop. De inzet van Carlos leverde niets op. Jelle Post schoot over naar de vrijstaande Carlos Lopes Macedo over het hoofd te zien.

Vroomhoopse Boys ging uit een ander vaatje tappen en drong WHC terug. Met veel fysieke kracht en arbeid wisten ze de gelijkmaker te forceren. Ton Kunst scoorde uit de eerste de beste aanval van de tweede helft,1-1. WHC bleef het lastig houden tegen een hardwerkend Vroomhoopse Boys die niet zo nauw keek waar de ballen terecht kwamen, vrouwen en kinderen eerst. Heel af en toe kwam WHC nog voor het vijandelijk doel met een kopbal van Jonathan van Marle die over ging. Met nog 10 minuten op de klok wisselde Wiljan Mossing Holsteijn aanvallend zoals altijd als het niet loopt zo als het moet. Verdediger Taco Reijnen maakte plaats voor pinchhitter Özhan Kardag die al eerder succesvol was in de eindfase.  WHC zette aan maar aan de andere kant moest Jasper Kuiper handelend optreden op een scherpe inzet.

Voor WHC leek er niet meer in te zitten dan een moeizaam gelijkspel. Maar als de blessuretijd loopt heeft WHC altijd nog een verrassing in petto. Een dieptepass van Vincent Oosterkamp op Özhan Kardag was precies op maat. Özhan Kardag was eerder bij de bal dan doelman Tim Sickman en schoof de bal in het doel, 1-2. Opnieuw sloeg WHC in minuut 94 toe. Hoelang gaat dit nog goed zou je zeggen? Het voetbal moet beter om de komende weken te blijven meedoen. Maar ja als je ook slechte wedstrijden wint! Zeg het maar. Volgende week de thuiswedstrijd tegen KHC.