Besselsen, J.

Accommodatie

Onbekend

Opstelling

Wezep- Voor WHC begon het seizoen goed met een dikke overwinning op Hulzense Boys. En pakt daarmee meteen de leiding in 1e klasse D. DETO dat ook dik won is de volgende tegenstander voor WHC, dus volgende week gelijk een kraker tussen de twee oudgedienden. Het lijkt op voorhand een spannende competitie te worden met vele kanshebbers voor de titel. Maar het seizoen is nog lang en een goede start was wenselijk voor WHC. WHC wil met positief aanvallend voetbal de supporters plezieren, die de laatste jaren niet erg verwend waren.

De wedstrijd:
WHC nam direct het initiatief om dat de hele wedstrijd niet meer weg te geven. Vooraf had Hulzense Boys trainer Jurgen Kok al aangekondigd om defensief te gaan spelen in Wezep en de kat uit de boom te kijken. Dat was goed te zien, regelmatig stonden 5 verdedigers en 3 middenvelders WHC op te wachten en te loeren op een fout van WHC die in de beginfase slordig was in de passing.

WHC had het lastig om een bres te slaan in de rode verdediging linie. Een schot van Jelle Post werd gepakt door doelman Kamphuis. Een hoekschop van Lars Dunnik werd van de lijn gekopt. De bezoekers hadden veel overtredingen nodig om WHC van het doelgebied weg te houden. Het eerste doelpunt werd ingeleid door Kevin Siemelink die op het middenveld de bal afpakte en meteen de bal diep gaf op Carlos Lopes Macedo en met links knap afmaakte 1-0. Even later was het Vincent Oosterkamp die een vrije trap net over het doel liet scheren.

Aan de andere kant was weinig te beleven, WHC hield Hulzense Boys makkelijk van het doel weg. Echter slordig balverlies leidde de gelijkmaker in. Menno Kamphuis tikte een voorzet binnen die tussen de verdediging linie en doelman Jasper Kuiper viel 1-1. Een tik op de neus voor WHC maar die ging gewoon verder waar het voorheen mee bezig was, veel balbezit proberen om te zetten in doelpunten. Net voor rust werd Carlos Lopes Macedo opnieuw diep gestuurd en onrechtmatig ten val gebracht. De strafschop werd door Vincent Oosterkamp onberispelijk ingeschoten, 2-1. Machiel van Keulen probeerde het nog met een kopballetje maar Jasper Kuiper stond op zijn post.

Tweede helft:
Net voor rust scoren is altijd fijn en als je na rust gelijk opnieuw scoort breng je de tegenstander al vroeg een bijna onoverbrugbare achterstand toe. Het was Vincent Oosterkamp die uit een vrije trap van Lars Dunnik raak kopte, 3-1.

Even later werd Jonathan van Marle onderuitgehaald binnen de zestien maar scheidsrechter Besselsen zag er geen overtreding in. Een voorzet van Jelle Post bereikte bijna Özhan Kardag maar er zet nog net een voet tussen. Ondanks het grote overwicht van WHC, een paar schrik momentjes door slordig uitverdedigen. In minuut 54 bracht trainer Wiljan Mossing Holstein een extra middenvelder in de persoon van Mitchel Dijkhof voor linksback Lars Dunnik. Dijkhof drukte gelijk een stempel op de wedstrijd. Zijn pass bereikte Özhan Kardag die de 4-1 aan liet tekenen.

Robert Schonewille probeerde het vanaf 40 meter maar de bal viel net over het doel. Doelman Kamphuis kraakte een schot van Jonathan van Marle. WHC drong aan om het aanwezige publiek nog meer te plezieren.
Het was Mitchel Dijkhof die zelf de 5-1 maakte, door de bal er bekeken in te prikken. Uiteindelijk was het de ingevallen Maikel van der Wijk en Carlos Lopes Macedo die de zevenklapper vol maakten.

Hulzense Boys werd na rust volledig weggespeeld. Maar liefst 4 gele kaarten waren nodig om WHC een beetje in toom te houden. Volgende week wacht dus de uitwedstrijd in Vriezenveen tegen DETO.