Mannen beker reserve zaterdag 2e ronde Groep 3 2e KO ronde

tel. 038-3765255

Wezep, zaterdag 16 december 2023

Veld: C

Toeschouwers: 49

WHC 6 heeft zich geplaatst voor de 3e ronde van de knock-out fase van het bekertoernooi. Op Sportpark Mulderssingel werd Noord Veluwe Boys 2 met 2 - 1 verslagen. Nadat beide teams met een 0 - 0 tussenstand de rust in waren gegaan, kwam Noord Veluwe Boys 2 in de 2e helft op voorsprong. Nadat Noord Veluwe Boys 2 na 2 gele kaarten 10 minuten met 9 man verder moest, sloeg WHC 6 tweemaal toe. Nadat het weer 11 tegen 11 was, trok WHC 6 de zege over de streep.

Laatste wedstrijd van het jaar op Sportpark Mulderssingel

Beide teams verschenen in het blauw aan de aftrap, waardoor er pas om 14:40 werd afgetrapt. Nadat het balbezit in de openingsfase voor WHC 6 was, was het bij de eerste beste aanval van Noord Veluwe Boys 2 bijna gelijk raak. Een aanvaller kon van de dichtbij een voorzet binnen schieten, maar doelman Gerald van de Horst bracht redding. WHC 6 had het erg lastig met de Boys en na een kwartier spelen ontsnapte men opnieuw aan een achterstand. Een aanvaller van Noord Veluwe Boys 2 kon alleen op het Wezeper doel af, maar zijn inzet ging naast. WHC 6 kwam lang amper tot aanvallen toe en moest het initiatief aan Noord Veluwe Boys 2 laten. Ondanks hun overwicht kwam men niet meer tot grote kansen voor de rust. WHC 6 was een lange tijd aanvallend onmachting, maar vlak voor de rust was WHC 6 echter op eens dicht bij de openingstreffer. Bjorn Kroes stuitte in eerste instantie op de doelman, waarna een inzet van Ritger Pap van de lijn werd gehaald. Dit was gelijk het laatste wapenfeit voor de rust en beide teams zochten met een 0 - 0 ruststand de kleedkamers op.

Het probleem met 2 teams in blauwe tenues werd opgelost met hesjes

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld en was de eerste grote kans weer voor Noord Veluwe Boys 2. Even later was het wel raak voor Noord Veluwe Boys 2. Doelman Gerald van der Horst tastte mis bij een hoekschop, waarna een speler de bal voor het inschieten had. Na een uur spelen stond opeens de wedstrijd op zijn kop. Heel Noord Veluwe Boys schreeuwde om een strafschop, maar kreeg deze niet. Een tweetal spelers protesteerde hierbij te heftig en beide spelers moesten met een gele kaart 10 minuten naar de kant. WHC 6 had hierna gelijk een vrije trap te nemen en Jacco van Eikenhorst nam plaats achter de bal. Zijn vrije trap leek houdbaar, maar de bal was de doelman toch te machtig; 1 - 1! WHC 6 rook bloed met dit tijdelijke overtal en ging vol voor een 2e doelpunt. Nadat men een aantal maal dreigend in de 16 was geweest, viel het 2e doelpunt wederom van afstand. Jacco van Eikenhorst haalde van afstand uit en krulde de bal snoeihard binnen; 2 - 1! Niet veel later was het weer 11 tegen 11 en ging Noord Veluwe Boys 2 wanhopig opzoek naar de gelijkmaker. WHC 6 restte niets anders dan de voorsprong te verdedigen. Zoals al vaker dit seizoen in lastige wedstrijden hield WHC 6 de rijen gesloten in de slotfase en gaf men geen grote kansen weg. Na een overtrediging van Niels van der Velde, gevolgd door een gele kaart, moest WHC 6 in de slotfase met 10 man verder. Ook met een man minder hield men stand en gaf men geen kansen meer weg. Na 90 minuten floot scheidsrechter Jan-Willem van Essen voor het einde van de wedstrijd en was het behalen van de volgende bekerronde een feit!

Met deze bekerzege kwam er een einde aan dit memorabele voetbalkalenderjaar, met het kampioenschap als absoluut hoogtepunt! WHC 6 wenst een ieder fijne feestdagen en een gezond & sportief 2024 toe!