Mannen beker reserve zaterdag 1e ronde Groep 3 KO Regio 2

tel. 0572-331519

Lemele, woensdag 25 oktober 2023

Veld: 1

Toeschouwers: 13

WHC 6 heeft zich geplaatst voor de 2e knock out ronde van de beker. In Lemele werd Lemele 3 met 0 – 2 verslagen en zo zit WHC 6 in de koker bij de volgende loting. WHC 6 had het deze avond erg lastig met Lemele 3 en het spel speelde grotendeels af op de helft van WHC 6. De Wezepers gaven echter amper grote kansen weg en had zelf aan een aantal uitvallen genoeg om tot doelpunten te komen. Door 2 doelpunten van de gebroeders Van Eikenhorst plaatste WHC 6 zich voor de volgende ronde.

Nadat WHC 6 zelf eerst een kleine mogelijkheid had gekregen, kreeg Lemele 3 binnen 10 minuten een 100% kans. Een aanvaller mocht alleen op doelman Van der Horst af, maar de doelman wist zijn inzet net voldoende te raken om een doelpunt te voorkomen. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van WHC 6 en Lemele probeerde zich tot kansen te voetballen. De Wezepers hielden echter de rijen gesloten en gaven geen grote kansen meer weg. Zelf moest WHC 6 het hebben van uitbraken in de omschakeling. Dit leverde nog niet meer dan een paar rollertjes van afstand op. Na 25 minuten stond WHC 6 opeens op een 0 – 1 voorsprong. Jacco van Eikenhorst ontving de bal rond de middellijn van Jack van Ommen en zag de doelman ver voor zijn doel staan. De spits van WHC 6 bedacht zich niet en schoot de bal over de verraste doelman binnen! Lemele 3 bleef zich proberen tot kansen te voetballen, maar de Wezepers stonden verdedigend goed. Vlak nadat Jan Jonker zich had laten vervangen wegens “moeten poepen”, was WHC 6 dicht bij de 0 -2. Jack van Ommen kreeg in de 16 een rebound voor zijn voeten, maar zijn schot ging over.  Aan de andere kant moest doelman Gerald van de Horst de hoek in bij een afstandsschot.

Ook op een koude regenachtige avond in een verre uitwedstrijd in the middle of nowhere zijn er WHC 6 supporters aanwezig

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld en bleven grote kansen uit. Een uitbraak van WHC 6 leverde in de 65e minuut echter wel een verdubbeling van de voorsprong op. Op aangeven van Patrick Mensink probeerde Dirjen van Eikenhorst het vanaf randje 16 en hij zag een grabbelende doelman compleet in de fout gaan; 0 – 2. Lemele 3 probeerde vervolgens de druk verder op te voeren, maar een strijdend WHC 6 bleef fier over eind. Soms met het nodige kunst- en vliegwerk. Tot een Lemels kwartiertje kwam het niet, want in het laatste kwartier kwam juist WHC 6 vaker van eigen helft af. Jacco van Eikenhorst verraste van grote afstand bijna wederom de doelman en een schot van Elroy Knikker belandde in het vangnet. In de blessuretijd moest WHC 6 wel bijna de aansluitingstreffer slikken. Een aanvaller verscheen vrij voor de doelman Van der Horst, maar hij liet zich niet in de korte hoek verschalken. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kan WHC 6 uitzien naar volgende bekerloting. Aankomende zaterdag speelt WHC 6 een uitwedstrijd tegen Nieuwleusen 9, aftrap 14:30.