tel. 038-3765255

Wezep, zaterdag 16 maart 2024

Veld: C

Toeschouwers: 27

WHC 6 heeft de topper thuis tegen sv Nieuwleusen 9 eenvoudig weten te winnen. Op Sportpark Mulderssingel werd sv Nieuwleusen 9 met 4 - 0 verslagen. Met deze cijfers kwam men nog goed weg, want de Wezepers misten met name in de 2e helft een hele berg aan kansen. Jack Vogel en Bjorn Kroes namen deze middag beiden 2 doelpunten voor hun rekening. Door de zege staat WHC 6 nu 6 punten voor op IJVV 10 en 7 punten op sv Nieuwleusen 9 en daarbij heeft WHC 6 ook nog een wedstrijd minder gespeeld.

Om 14:30 werd er in Wezep afgetrapt en gingen de Wezepers gelijk jacht naar doelpunten. In de openingsfase kreeg WHC 6 al snel een aantal kansen via Bjorn Kroes, Wouter van Diepen en Jack Vogel. sv Nieuwleusen stelde daar alleen een schot van afstand tegen over. Nadat de doelman van sv Nieuwleusen eerst nog een inzet van Bjorn Kroes nog net uit het doel had getikt, was het na een kwartier spelen wel raak. Na een vrije trap van Jacco van Eikenhorst kwam de bal via de muur bij Jack Vogel voor de voeten en hij schoot WHC 6 vervolgens op voorsprong; 1 - 0! Niet veel later was Jack Vogel weer dicht bij een doelpunt, maar van dichtbij kopte hij over het doel. Hierna kakte de wedstrijd flink in en volgde er een rommelige eerste helft. Grote kansen waren er bijna niet meer en zo stond er na 45 minuten spelen een 1 - 0 ruststand op het scorebord.

De 2e helft was amper begonnen toen WHC 6 de score wist te verdubbelen. Op aangeven van Jack Vogel pegelde Bjorn Kroes de 2 - 0 tegen de touwen! WHC 6 had in de 2e helft weinig meer te duchten van sv Nieuwleusen 9 en ging op zoek naar meer doelpunten. Nadat Niels van der Velde na een vrije doortocht eerst nog op de doelman was gestuit, viel de 3 - 0 na een 65 minuten spelen. Jack Vogel schoot een rebound binnen en maakte hiermee zijn 2e doelpunt van de middag. Als de wedstrijd hiermee nog niet beslist was, was dit een paar minuten later zeker het geval. Jacco van Eikenhorst ging alleen op de doelman af, maar schonk het doelpunt aan de meegelopen Bjorn Kroes. Met ook zijn 2e doelpunt van de middag zette hij de stand op 4 - 0. Alle tegenstand van sv Nieuwleusen 9 was hiermee verbroken en WHC 6 mocht naar hartenlust aanvallen. sv Nieuwenleusen mocht haar keeper danken dat een grote afgang hen bespaard bleef. Na 90 minuten floot scheidsrechter Rene Kroes voor het einde van de wedstrijd en zo deelde WHC 6 een flinke tik uit aan concurrent sv Nieuwleusen 9. Volgende week speelt WHC 6 een uitwedstrijd tegen VEVO 3, aftrap 14:30.