tel. 038-4600621

Zwolle, zaterdag 14 oktober 2023

Veld: 4

Toeschouwers: 30

WHC 6 heeft in de uitwedstrijd tegen SVI 6 flink uitgehaald en won met maar liefst 0 - 9 van de Zwollenaren. Met name in het eerste kwartier walste WHC 6 compleet over de Zwollenaren heen. Na 12 minuten zaten de Wezepers met een 0 - 4 voorsprong al op rozen. De voorsprong werd gestaag uitgebreid en de teller stopte uiteindelijk bij 9. Gezien de kansen welke er allemaal niet in gingen, bleef SVI 6 een nog grotere monsterscore bespaard.

De Wezepers begonnen uitermate fanatiek aan de wedstrijd en SVI 6 werd compleet onder de voet gelopen. Al snel was er voor de Zwollenaren geen houden meer aan en kwam WHC 6 in de 3e minuut al op voorsprong. Patrick Mensink lepelde de bal over de verdediging heen, waarna Bjorn Kroes met een boogbal de keeper verschalkte. Even later was het weer raak voor WHC 6. Nadat Patrick Mensink de bal had ontvangen van Niels Wolterinck, zag hij vervolgens de doelman mistasten op zijn schot; 0 - 2. Amper 2 minuten later verscheen al het 3e doelpunt op het scorebord. Jack Vogel zag een verdediger van SVI 6 zijn voorzet in eigen doel werken. De Zwollenaren waren compleet overrompeld en gingen flink tegen elkaar te keer. Dit kon niet voorkomen dat ze na 12 minuten ook al het 4e doelpunt om de oren kregen. Ditmaal was Patrick Mensink de aangever op Niels Wolterinck en hij schoot de bal in de verre hoek binnen. Hierna liet WHC 6 de teugels wat vieren, waarna ook SVI 6 tot wat aanvallen kwam. De verdedigers hadden het even lastig, maar tot een tegendoelpunt kwam het niet. Desondanks kreeg WHC 6 nog steeds voldoende kansen. Jacco van Eikenhorst kreeg de 2 grootste kansen, maar hij kon zich nog niet bij de doelpuntenmakers voegen. De Wezepers draaiden de duimschroeven weer langzaam wat aan en nam de druk op het Zwolse doel weer toe.

Regerend kampioen WHC 6 in Zwolle, daar loopt men wel warm voor!

Na 36 minuten kon Niels van der Velde geheel vrij alleen op de doelman af. Hij was niet zelfzuchtig en legde de bal breed op de meegelopen Bjorn Kroes 0 - 5. Zo'n 5 minuten voor de rust had ook Jacco van Eikenhorst zijn doelpunt te pakken. Na voorbereidend werk van Laurens Schuurman, schoot hij vanaf randje 16 hard binnen. Na de pauze ging WHC 6 verder met waar men gebleven was; doelpunten maken! Al snel schoot Niels van der Velde op aangeven van Jacco van Eikenhorst het 7 doelpunt van de middag binnen. Een paar minuten later had Niels van der Velde ook zijn 2e doelpunt van de middag te pakken. Nadat Jan Jonker hem de diepte in had gestuurd, schoot hij vervolgens in de verre hoek raak. Met nog ruim 35 minuten op de klok, leken dubbele cijfers onvermijdbaar voor SVI 6. De scoringsdrift van WHC 6 ging echter liggen en duurde het tot een kwartier voor tijd voordat er weer wat te juichen viel. Op aangeven van Jack Vogel schoot Niels Wolterinck vanaf randje 16 raak. Het slotakkoord van deze middag had voor SVI 6 kunnen zijn. Een aanvaller kon het Wezepers doel meerdere keren achter elkaar onder vuur nemen. Hij schoot echter overal tegen aan, waaronder het klokkenspel van Jeroen van Dijk, maar behalve tegen de touwen. Na deze heuze scrimmage zat de bal uiteindelijk veilig in de handen van doelman Van der Horst. De scheidsrechter floot niet veel later voor het einde van de wedstrijd en gingen de 3 punten mee naar Wezep. Volgende week zaterdag staat voor WHC 6 de eerste ronde van de knock-out fase van de beker op het programma. WHC 6 gaat weer on tour en speelt een uitwedstrijd tegen Lemele 3.