tel. 0578-631359

Veessen, zaterdag 23 maart 2023

Veld: weiland 2

Toeschouwers: 10

WHC 6 heeft weer goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. De Wezepers wonnen zelf de lastige uitwedstrijd tegen VEVO 3 (2 - 5). Nummer 2 IJVV 10 ging verrassend onderuit tegen Swift'64 5 en verloor met 2 - 1. Door de nederlaag van IJVV 10 is sv Nieuwleusen 9 de nieuwe nummer 2. Koploper WHC 6 heeft nu een voorsprong van 7 punten en heeft daarbij ook nog 1 wedstrijd minder gespeeld. Het ziet er rooskleurig uit voor de Wezepers.

Op een belachelijk slecht veld werd er om 14:30 afgetrapt in Veessen. Beide ploegen hadden het zichtbaar lastig met het veld, maar het was WHC 6 welke al snel gevaarlijk werd. De doelman tikte een inzet van Ritger Pap uit het doel. Ondanks dat VEVO 3 in de openingsfase amper op de helft van WHC 6 kwam, leverde de eerste uitbraak gelijk een doelpunt op. Een speler nam het doel van een meter of 30 onder vuur en zijn schot was doelman Gerald van der Horst te machtig; 1 - 0. Ondanks het rommelige spel van de Wezepers kwamen er al snel kansen op de gelijkmaker. Mathijs van Oene kreeg de grootste kans na een steekbal, maar stuitte op de doelman. Op hulp van de scheidsrechter hoefde WHC 6 deze middag niet te rekenen en kregen de Wezepers in een paar minuten tijd tweemaal geen strafschop. Overtredingen op Jacco van Eikenhorst en Ritger Pap bleven onbestraft. Na 38 minuten spelen kreeg een ploeterend WHC 6 eindelijk loon naar werken. Jacco van Eikenhorst kreeg de bal ingespeeld van Patrick Wolff, draaide bij zijn tegenstander weg en pegelde de 1 - 1 binnen! Deze tussenstand bleef tot aan de rust op het scorebord staan.

Na de rust stelde WHC 6 orde op zaken. Op aangeven van Jacco van Eikenhorst schoot Niels van der Velde al snel de 1 - 2 tegen de touwen. Een paar minuten later was Jacco van Eikenhorst het eindstation van een vlotlopende aanval. Op aangeven van Ritger Pap schoot hij de 1 - 3 in het zijnet! In deze fase had WHC 6 weinig te duchten van VEVO 3 en ging men verder op zoek naar doelpunten. Na een uur spelen ging de bal deze middag eindelijk een keer op de stip. Patrick Mensink nam plaats achter de bal en zette de stand vervolgens op 1 - 4. De wedstrijd was hiermee wel gespeeld en WHC 6 bleef kansen krijgen op meer. Na 70 minuten spelen viel het volgende doelpunt. Met een strak schot van afstand nam Bjorn Kroes het 5e doelpunt voor zijn rekening. Het slotakkoord van deze middag kreeg VEVO 3 van de scheidsrechter cadeau. Een overtreding ruim buiten de 16 werd gepromoveerd tot strafschop. De nemer gleed tijdens het nemen uit en schoot de bal via zijn eigen voet binnen. Onreglementair dus, maar hij kwam er mee weg. Na 90 minuten spelen floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was de volgende 3 punter weer een feit. Volgende week zaterdag staat voor WHC 6 de kwartfinale van het bekertoernooi op het programma. De Wezepers spelen dan een uitwedstrijd tegen DES 4 uit Nijverdal, aftrap 14:30