tel. 038-3765255

Wezep, zaterdag 23 september 2023

Veld: D

Toeschouwers: 14

WHC 6 heeft haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen omgezet in een winstpartij. Op Sportpark Mulderssingel was EFC'58 5 niet opgewassen tegen de Wezepers. Na een 1 - 0 ruststand liep WHC 6 in de tweede helft uit naar een 4 - 0 zege. Na 1 speelronde staat WHC 6 momenteel op de 2e plaats achter koploper VEVO 3. De blauw-witten uit Veessen wonnen hun eerste wedstrijd met 8 - 2 van DESZ 4. Volgende week wacht WHC 6 een uitwedstrijd tegen IJVV 10.

Om half 3 trapte de kampioen van vorig seizoen af en in de openingsfase was het even aftasten aan beide kanten. De eerste kans van de wedstrijd was voor Wout Schoonhoven. Zijn schot ging echter net naast. Na een kwartier spelen ontstond er voor het eerst een hachelijke situatie voor het Wezeper doel. Doelman Gerald van der Horst dook over een voorzet, maar WHC 6 kwam met de schik vrij. Na 17 minuten spelen moest Mathijs van Oene zich wederom vroeg laten vervangen wegens een rugblessure. Zijn vervanger, Bjorn Kroes, liet zich gelijk gelden. De doelman leek een bal van Patrick Wolff eenvoudig te kunnen vangen, maar treuzelde te lang. Bjorn Kroes reageerde alert en kon zo de 1 - 0 binnen tikken. In het vervolg van de eerste helft ging het spel redelijk gelijk op en bleven kansen uit.

Harde kern was weer aanwezig

In de tweede helft werd WHC 6 de bovenliggende partij en werd de score al snel verdubbeld. Na een pass van Patrick Mensink kon Jacco van Eikenhorst op het doel van EFC'58 5 af en de topscoorder van vorig jaar ronde vervolgens beheerst af. Bjorn Kroes was vervolgens dicht bij zijn tweede doelpunt van de middag, maar zijn schot spatte uit één tegen de kruising. Na een klein uur spelen werd de wedstrijd definitief beslist. Na een mooie aanval leverde Bjorn Kroes een voorzet op maat af, waarna Jack Vogel de bal bij de tweede paal binnen schoot. Niet veel later leek Jacco van Eikenhorst op weg naar zijn tweede doelpunt, maar de doelman van EFC'58 5 bracht redding. Het slotakkoord deze middag was voor Jack van Ommen. Uit een corner van Jacco van Eikenhorst kopte hij bij de eerste paal binnen; 4 - 0. Hierna vond iedereen het wel welletjes geweest en floot scheidsrechter Jacco van de Beek niet veel later voor het einde van de wedstrijd. Volgende week gaat WHC 6 op bezoek bij IJVV 10, aftrap 14:00