tel. 038-3765255

Wezep, zaterdag 4 november 2023

Veld: D

Toeschouwers: 12

WHC 6 heeft de thuiswedstrijd tegen VEVO 3 met 2 - 1 gewonnen. Nadat WHC 6 vlak voor en net na de rust tweemaal had toegeslagen, leken de Wezepers onbedreigd op de zege af te stevenen. In de 80e minuut kwam VEVO 3 echter terug in de wedstrijd, waarna WHC 6 nog onder druk kwam te staan. De Wezepers ontsnapten ter nauwe nood aan de gelijkmaker, maar de 3 punten bleven in Wezep. Door de zege blijft WHC 6 aan kop. IJVV 10 volgt op 2 punten, maar hebben nog een wedstrijd te goed.

Een kletsnat Sportpark Mulderssingel

Op een regenachtig Sportpark Mulderssingel viel er in de openingsfase weinig te beleven. WHC 6 kwam nog niet tot kansen en ook VEVO 3 kwam niet verder dan een paar afzwaaiers van afstand. Na een klein kwartiertje spelen kreeg WHC 6 haar eerste grote kans van de wedstrijd. Het lukte Jack Vogel echter niet om een voorzet bij de eerste paal binnen te tikken. WHC 6 werd wel de bovenliggende partij, maar had moeite om door de Veessense verdediging te komen. Verder dan een paar kleine mogelijkheden kwam WHC 6 dan ook niet. Aan de andere kant was het even schrikken toen doelman Gerald van der Horst een bal niet klem kreeg. De doelman van WHC 6 wist echter nog net de rebound te voorkomen. Nadat de doelman van VEVO 3 nog net een schot van Bjorn Kroes wist naast te tikken, leken beide teams met de brilstand aan de thee te gaan. Via een standaard situatie wist WHC 6 echter in de slotminuut eindelijk de ban te breken. Jack van Ommen kopte een corner van Bjorn Kroes bij de eerste paal binnen; 1 - 0

Je ziet hem denken; "wat doe ik hier..."

Met deze welkome opsteker ging WHC 6 na de rust op zoek naar meer doelpunten en deze werd binnen 10 minuten al gevonden. Nadat Bjorn Kroes een bal tegen zijn hoofd kreeg aangeschoten, stond Jacco van Eikenhorst opeens oog in oog met de doelman. De spits van WHC schoof beheerst de 2 - 0 binnen. WHC 6 had weinig te duchten van VEVO 3 en bleef zelf kansen krijgen. Jacco van Eikenhorst kon 5 minuten na zijn doelpunt weer alleen op de doelman af, maar ditmaal kwam de doelman als winnaar uit de strijd. Even later was ook een 1 op 1 situatie aan Bjorn Kroes niet besteedt. Ook Jack Vogel was dicht bij de 3 - 0, maar hij raakte de buitenkant van de kruising. Een kwartier voor tijd leek Bjorn Kroes de 3 - 0 te scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Tien minuten voor tijd kwam VEVO 3 opeens uit het niets terug in de wedstrijd; 2 - 1. WHC 6 kreeg het opeens lastig en VEVO 3 ging nog vol voor de gelijkmaker. Na een foute terugspeelbal kreeg VEVO 3 een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Doelman Gerald van der Horst wist de bal nog iets te beroeren, waarna een verdediger de bal nog net voor de lijn kon weg koppen. Na 90 minuten kwam eindelijk het bevrijdende eindsignaal van scheidsrechter Jacco van de Beek en was de volgende 3 punter een feit. Volgende week zaterdag speelt WHC 6 een uitwedstrijd tegen SVI 8, aftrap 15:00.