tel. 038-3765255

Wezep, zaterdag 4 mei 2024

Veld: C

Toeschouwers: 30

WHC 6 heeft de thuiswedstrijd tegen Swift'64 5 met 2 - 1 gewonnen. De Wezepers kwamen binnen het kwartier op achterstand, maar wisten de achterstand om te buigen naar een 2 - 1 zege. Concurrent SV Nieuwleusen 9 wist haar wedstrijd ook te winnen, waardoor het kampioenschap van WHC 6 nog minimaal 1 week wordt uitgesteld. Volgende week zaterdag kan WHC 6 op eigen veld kampioen worden bij een zege op Zwolsche Boys 9.

WHC 6 speelde pas recentelijk de uitwedstrijd tegen Swift'64 5 en ging daar met 4 - 3 onderuit. Aangezien Swift'64 5 dit seizoen ook al had gewonnen van Nieuwleusen 9 en IJVV 10, waren de Wezepers gewaarschuwd. Ook deze middag had WHC 6 het behoorlijk lastig met de polderbewoners. WHC 6 had deze middag moeite om tot kansen te komen en de eerste doelpogingen van Patrick Mensink en Jacco van Eikenhorst waren dan ook van afstand. De eerste grote kans van Swift'64 5 leverde gelijk een doelpunt op. Een aanvaller mocht een voorzet ongehinderd binnen koppen; 0 - 1. WHC 6 moest op jacht naar de gelijkmaker, maar het liep deze middag niet. Het was veelal net niet en te onnauwkeurig. Aan de andere kant wist Swift'64 5 na 25 minuten bijna de stand te verdubbelen, maar een kopbal ging rakelings naast. De Wezepers leken de eerste helft met een 0 - 1 achterstand teleurstellend af te sluiten, maar kregen in de slotminuut een flinke opsteker. Jack Vogel zette Wouter van Diepen alleen voor de doelman en hij schoot WHC 6 op een gelijke hoogte; 1 - 1.

Deze opsteker zo vlak voor de rust gaf WHC 6 echter geen vleugels in de 2e helft. Het spelbeeld veranderde niet en WHC 6 kwam amper tot kansen tegen dit stugge Swift'64 5. Swift'64 5 kreeg deze ook lang niet, maar een kwartier voor tijd ontsnapte WHC 6 aan een nieuwe achterstand. De Wezepers konden opgelucht adem halen nadat de bal uit een hoekschop rakelings naast werd gekopt. Niet veel later werd ook WHC 6 gevaarlijk bij een hoekschop. Niels van der Velde kopte de bal terug op Wouter van Diepen, maar zijn inzet kwam recht in de handen van de doelman. WHC 6 moest hopen dat het balletje nog 1 keer goed zou vallen en kreeg 10 minuten voor tijd een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Na een overtreding op Niels van der Velde ging de bal stip. Patrick Mensink ontfermde zich over dit buitenkansje en schoot WHC 6 naar een 2 - 1 voorsprong. Deze voorsprong gaf WHC 6 niet meer weg en na 90 minuten floot scheidsrechter Jacco van de Beek voor het einde van de wedstrijd. Nieuwleusen 9 had haar wedstrijd ook gewonnen, waardoor het kampioenschap nog minimaal 1 week op zich laat wachten. Volgende week zaterdag heeft WHC 6 in thuiswedstrijd tegen Zwolsche Boys 9 de titel wel in eigen hand. Bij een zege is WHC 6 niet meer in te halen door de concurrentie en zal de titel een feit zijn. De aftrap is om 14:30.