tel. 038-3765255

Wezep, zaterdag 24 februari 2024

Veld: C

Toeschouwers: 30

WHC 6 heeft de topper thuis tegen koploper IJVV 10 winnend weten af te sluiten. In een wedstrijd met 4 gele kaarten, stond WHC 6 verdedigend weer als een huis en wist men wel raad met de kansen. Na een 2 - 0 ruststand stond er uiteindelijk een 3 - 0 eindstand op het scorebord. Door de zege is WHC 6 koploper IJVV 10 tot op 2 punten genaderd. De Wezepers hebben echter 2 wedstrijden minder gespeeld, waardoor men 4 verliespunten minder heeft dan IJVV 10.

De Wezepers waren deze middag gebrand op revanche en konden hun supporters al snel laten juichen. Na 7 minuten spelen leek Wout Schoonhoven een slechte voorzet af te leveren, maar een verdediger liet de bal onder zijn voet door schieten. Hierdoor stond Jack Vogel opeens oog in oog met de doelman en hij krulde de bal achter de doelman binnen; 1 - 0! IJVV 10 werd op afstand van het Wezeper doel gehouden en na een kwartier spelen wist Bjorn Kroes bijna de score te verdubbelen. Via de onderkant van de lat stuiterde de bal het veld weer in. Na 24 minuten spelen kreeg IJVV 10 speler een gele kaart, nadat hij een veelbelovende aanval met een handsbal had voorkomen. IJVV 10 moest dus 10 minuten met een man minder spelen, maar het lukte WHC 6 eerst niet om door te drukken. Vlak voordat het weer 11 tegen 11 zou worden, sloeg WHC 6 echter alsnog toe! Nadat de doelman eerst een afstandsschot van Ritger Pap nog naast had weten te tikken, leverde de hoekschop vervolgens een doelpunt op. Wout Schoonhoven verlengde de bal bij de eerste paal, waarna Wouter van Diepen de bal het laatste zetje gaf; 2 - 0! Vlak voor de rust werd IJVV 10 voor het eerst gevaarlijk en moest doelman Gerald van der Horst gestrekt bij een afstandsschot.

Vlak voor de rust werd het even onvriendelijk bij een opstootje, waarna Wouter van Diepen en een speler van IJVV 10 beiden met een gele kaart 10 minuten naar de kant. Nadat het na de rust weer 11 tegen 11 was, was de eerste kans weer voor WHC 6. Het schot van Bjorn Kroes miste echter het doel. De Wezepers gingen op jacht naar de beslissing van de wedstrijd en deze viel na een uur spelen. Jack Vogel stoomde op over de linkerkant en leverde een lage voorzet af. Deze kwam bij de 2e paal voor de voeten van Mathijs van Oene en hij schoot de 0 - 3 hard binnen! Het geloof op een resultaat was bij IJVV 10 hierna wel verdwenen en wedstrijd kabbelde rustig richting het einde. Beide ploegen kregen in het restant geen grote kansen meer en was het wachten op het eindsignaal. Voordat deze kwam, pakte Mathijs van Oene nog even de domste gele kaart ooit. Alhoewel, hij kreeg al eens geel voor het laten zakken van zijn broek... Daar waar iedereen al klaar stond bij een vrije trap van IJVV 10, besloot hij de bal nog maar eens even weg te peren. Dit leverde ook hem een gele kaart op. Niet veel later floot scheidsrechter Jacco van de Beek voor het einde van de wedstrijd en deelde WHC 6 met deze 3 - 0 zege een flinke tik uit aan concurrent IJVV 10. Volgende week gaat WHC 6 op bezoek bij hekkensluiter Berkum 9, aftrap 17:00.