tel. 038-3765255

Wezep, zaterdag 9 maart 2024

Veld: C

Toeschouwers: 23

WHC 6 heeft in de thuiswedstrijd tegen SVI 10 haar 10e zege op rij geboekt. Op Sportpark Mulderssingel werd SVI 6 met 6 - 0 verslagen. Zonder zelf grootst te spelen, bleven de punten redelijk eenvoudig in Wezep. Ritger Pap was met 3 doelpunten de gevierde man bij de Wezepers. IJVV 10 heeft in de uitwedstrijd tegen VEVO 3 met 4 - 4 gelijk gespeeld, maar pakte hiermee wel de 2e plek van Nieuwleusen 9 af. Nieuwleusen 9 kwam zelf dit weekend niet in actie. Volgende week staat in Wezep de topper WHC 6 - sv Nieuwleusen 9 op het programma.

Nadat er om 14:30 in Wezep was afgetrapt, pakte WHC 6 na een rommelig begin het initiatief in de wedstrijd. Niels van der Velde was als eerste dicht bij een doelpunt. In de 11e minuut was het vervolgens wel raak voor WHC. Na een afgeslagen aanval kwam de bal voor de voeten van Ritger Pap en met een pegel schoot hij WHC 6 op voorsprong 1 - 0! Niet veel later was Bjorn Kroes dicht bij de 2 - 0, maar de doelman was alert in de korte hoek. Aan de andere kant moest doelman Gerald van der Horst in actie komen bij een vrije trap en hij tikte de bal uit de bovenhoek.

Na 23 minuten spelen wist WHC 6 de score te verdubbelen. Jack Vogel ontving de bal van Jacco van Eikenhorst, passeerde een tegenstander en schoof de bal vervolgens beheerst langs de doelman; 2 - 0! Op slag van rust kreeg SVI 6 een uitgelezen kans op de aansluitingstreffer. Een Zwollenaar ontsnapte aan de aandacht van de verdediging van WHC 6 en hij kon alleen op het Wezeper doel af. Met zijn kleine teen wist doelman Gerald van der Horst de bal nog net voldoende van richting te veranderen.

Na de rust zat WHC 6 al snel op rozen. In de 48e minuut kreeg Bjorn Kroes een rebound voor de voeten en tikte hij de 3 - 0 binnen. Niet veel later was het alweer raak voor WHC 6. Wouter van Diepen stoomde op over de rechterflank en legde de bal terug op Ritger Pap. Hij schoot de bal vervolgens in de verre hoek; 4 - 0! Binnen het uur had hij ook zijn 3e doelpunt van de middag te pakken. Nadat Jacco van Eikenhorst nog op de doelman was gestuit, had Ritger Pap vervolgens de 5 - 0 voor het intikken.

Nadat Wout Schoonhoven zijn frustratie niet onder controle had en zijn tegenstander onderuit had geschoffeld, moest WHC 6 wegens een gele kaart 10 minuten met een man minder verder. Dit tijdelijke ondertal deerde de Wezepers echter niet en werd de score nog verder uit gebreid. Wouter van Diepen lanceerde Jacco van Eikenhorst de diepte in en kon hij op weg naar het doel van SVI. Na een paar kapbewegingen tikte hij vervolgens de 6 - 0 binnen. Niet veel later floot scheidsrechter Jacco van de Beek voor het einde van de wedstrijd en was de volgende 3 punter een feit. Volgende week zaterdag staat in Wezep de competitie topper WHC 6 - sv Nieuwleusen 9 op het programma. Aankomende dinsdag komt WHC 6 eerst in de beker in actie. De Wezepers spelen dan thuis tegen Sparta Nijkerk O23-3 en gaan zich dan proberen te plaatsen voor de kwartfinale. Aanvang: 20:00.