tel. 038-3327076

IJsselmuiden, zaterdag 30 september 2023

Veld: 5

Toeschouwers: 11

De wedstrijd tussen IJVV 10 en WHC 6 is 10 minuten voor tijd gestaakt bij een 3 - 2 tussenstand. De Wezepers hadden het deze middag zwaar tegen een sterk IJVV 10 en had uiteraard weer te dulden met hun vaste thuisfluiter. Na een  2 - 1 ruststand, kwam WHC 6 in de tweede helft op een 3 - 1 achterstand. Nadat de Wezepers snel de achterstand hadden verkleind, ging men op jacht naar de gelijkmaker. De scheidsrechter drukte steeds meer zijn stempel op de wedstrijd en staakte de wedstrijd 10 minuten voor tijd wegens aanmerkingen op de leiding.

Sportpark  Den Uithoek

In de week van de scheidsrechter uit moeten spelen tegen IJVV 10 is geen gelukkige combinatie. Een tweetal dingen staan namelijk vooraf vast: je treft een sterk team en je treft hun vaste scheidsrechter welke zeer partijdig fluit. Dat was dezemiddag niet anders. WHC 6 had het in de openingsfase erg lastig met het fysiek sterke IJVV 10, maar wist langzaam wat meer tot aanvallen te komen. Jacco van Eikenhorst kreeg de eerste kans van de middag, maar zijn kopbal ging over. Aan de andere kant keerde doelman Gerald van der Horst een inzet van IJVV 10. Nadat het na 20 minuten er steeds meer op ging lijken dat het een middag met weinig doelpunten zou worden, keek WHC 6 binnen 7 minuten tegen een 2 - 0 achterstand aan. Als eerst werd er een aanvaller compleet over het hoofd gezien en hij had bij de 2e paal de bal voor het intikken. Even later liet een verdediger zich aftroeven, waarna een IJVV'er de bal in de kruising schoot. De Wezepers deden echter snel wat terug. Jacco van Eikenhorst ontving de bal van Jan Jonker, waarna hij opstoomde over de linkerflank. Hierna trok hij naar binnen en pegelde de bal achter de doelman binnen; 2 - 1.

Om 14:30 werd er afgetrapt in IJsselmuiden

Nadat WHC 6 ter nauwe nood aan de  3 - 1 was ontsnapt, waren de laatste 2 kansen voor de rust voor de Wezepers. Als eerste was Jacco van Eikenhorst dicht bij een treffer, maar zijn schot belandde op de vuisten van de doelman. Vlak voor rust beproefde Jan Jonker zijn geluk van afstand en zijn schot ging via de lat over.  In de tweede helft kwam WHC 6 beter voor de dag en ging op jacht naar de gelijkmaker. Dit leverde al snel een paar kansen op. Na een kwartier spelen ging de bal echter aan de andere kant op de stip, nadat Jan Jonker een speler van IJVV 10 had neergeschoffeld.  De nemer liet Gerald van de Horst vervolgens kansloos. Opnieuw kwam WHC 6 snel terug in de wedstrijd. Rene Kroes gaf de bal voor op Ritger Pap en hij schoot de 3 - 2 binnen. WHC 6 rook de gelijkmaker, maar de scheidsrechter drukte steeds meer zijn stempel. Desondanks stond de gelijkmaker bijna op het scorebord. Jan Jonker probeerde het weer van afstand en zag dat de doelman de bal nog net uit het doel kon tikken.

In de pauze was het prima vertoeven voor de supporters

Een kwartier voor tijd kwam de wedstrijd tot een kookpunt nadat de scheidsrechter de bal opnieuw op de stip had gelegd. Dit na een aangeschoten handsbal. Dit leverde veel iritatie aan Wezeper kant op, want aan de andere kant had hij wel een aangeschoten handsbal onbestraft gelaten. Gerald van der Horst wist dit maal de strafschop te keren en een resultaat deze middag behoorde nog steeds tot de mogelijkheden. De scheidsrechter was echter het Wezeper commentaar op zijn fluiten zat en floot 10 minuten voor tijd af. Hij dacht hiermee de punten veilig te stellen voor IJVV 10, maar uiteraard gingen de Wezepers hier niet mee akkoord. Hierop zette de scheidsrechter het affluiten om in een staking. Opmerkelijk genoeg noteerde hij op het wedstrijdformulier dat het uitteam niet wou hervatten. Bijzonder, maar een middag wat je vooraf al kon verwachten. Dit krijgt ongetwijfeld nog een staartje. Volgende week zaterdag speelt WHC 6 een thuiswedstrijd tegen Berkum 9, aftrap 14:30.