tel. 038-4657013

Zwolle, zaterdag 9 december 2023

Veld: 3

Toeschouwers: 10

Koploper WHC 6 heeft haar laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar met winst afgesloten. Op bezoek bij Zwolsche Boys 9 wisten de Wezepers met 0 - 4 te winnen. Na 6 minuten spelen zat WHC 6 al op rozen met een 0 - 2 voorsprong. Deze werd voor de rust nog verdubbeld. In de 2e helft viel er weinig meer te beleven op het Jo van Marle Sportpark en was het wachten op het laatste fluitsignaal. Met 2 doelpunten en 2 assisten was Jacco van Eikenhorst de grote man aan Wezeper kant.

Jo van Marle Sportpark

Al om 11:00 werd er deze morgen afgetrapt in Zwolle. WHC 6 schoot uit de startblokken en stond binnen 2 minuten al op voorsprong. Op aangeven van Niels van der Velde schoot Jacco van Eikenhorst vanaf randje 16 de bal binnen. Jack Vogel had een minuut later de 0 - 2 voor het intikken, maar zijn inzet ging recht op de doelman af. In de 6e minuut was het alsnog raak voor WHC 6. Jacco van Eikenhorst lepelde de bal over de Zwolse verdediging, waarna Niels van der Velde beheerst de 0 - 2 binnen tikte. Ondanks dat Zwolsche Boys 9 hierna beter in de wedstrijd kwam, waren de kansen voor de Wezepers. WHC 6 doelman Elroy Knikker hoefde lang niet in actie te komen. Binnen het half uur verscheen de 0 - 3 op het scorebord. Na een hoekschop van Jacco van Eikenhorst kon Bjorn Kroes van dichtbij de bal binnen koppen. Een paar minuten later viel er al weer wat te juichen voor de Wezepers. Op aangeven van Bjorn Kroes kon Jacco van Eikenhorst richting het Zwolse doel en tikte de 0 - 4 binnen. Op slag van rust verscheen opeens een Zwolse aanvaller voor doelman Elroy Knikker, maar de doelman voorkwam een aansluitingstreffer.

Al om 11:00 werd er deze morgen afgetrapt in Zwolle

Na de rust viel er niet veel meer te beleven in Zwolle. De aanvalsdrang van WHC 6 ging liggen en het balbezit was voornamelijk voor Zwolsche Boys. Met enkele technische spelers in de ploeg probeerde de Zwollenaren wel wat terug te doen, maar kwam niet tot grote kansen. Het doel werd regelmatig van afstand onder vuur genomen, maar alles verdween in het vangnet. Of daar zelfs nog over. Jack van Ommen was in de 2e helft nog het dichtst bij een doelpunt. Hij deed dit echter wel bijna in eigen doel, maar doelman Elroy Knikker bracht redding. Na 90 minuten floot de scheidsrechter deze saaie 2e helft ten einde en zo was de volgende 3 punter weer een feit. Door de zege blijft WHC 6 aan kop, waarbij IJVV 10 volgt op 1 punt. Volgende week zaterdag staat er voor IJVV 10 nog wel een competitiewedstrijd op het programma tegen nummer laatst Berkum 9. Voor WHC 6 staat er echter een heuse bekerkraker op het programma. In de 2e ronde van het bekertournooi neemt WHC 6 het thuis op tegen Noord Veluwe Boys 2, aanvang 14:30.