tel. 038-3765255

Wezep, zaterdag 6 april 2024

Veld: C

Toeschouwers: 20

WHC 6 is na een kleine zege weer een stap dichter bij het kampioenschap. In een zeer matige wedstrijd werd SVI 8 met 2 - 1 verslagen. De Wezepers namen een 2 - 0 voorsprong, maar zagen SVI 8 de stand 12 minuten voor tijd verkleinen. De zege kwam echter niet meer in gevaar en zo boekte WHC 6 haar 14e zege op rij. WHC 6 heeft nog maximaal 12 punten nodig en heeft hier nog 7 wedstrijden voor. Volgende week zaterdag speelt WHC 6 een uitwedstrijd tegen Swift'64 5.

Om 14:30 werd er afgetrapt in Wezep en wat volgde was een zeer rommelige wedstrijd. Nadat beide doelmannen het eerste kwartier niets te doen hadden gehad, kreeg WHC 6 na een kwartier spelen een eerste mogelijkheid. Wouter van Diepen produceerde echter een rollertje naast. De eerste beste grote kans van WHC 6 leverde na 21 minuten spelen gelijk een treffer op. Nadat Jacco van Eikenhorst tweemaal op de doelman was gestuit, kreeg Wout Schoonhoven de rebound op een presenteerblaadje. De gelegenheidsspits van deze middag zou nog bijna overschieten, maar WHC 6 kwam op een 1 - 0 voorsprong. Aan het spelbeeld veranderde er vervolgens weinig en beide teams grossierden in foute passes. Ook het hobbelige veld hielp weer niet mee. De Wezepers hadden nog de meeste aanvalsdrang, maar kwam niet tot grote kansen. Vlak voor de rust kreeg SVI 8 opeens een schietkans binnen de 16, maar de bal ging echter ver naast. Na de pauze gingen beide teams op dezelfde voet verder, maar na een kwartier spelen verdubbelde WHC 6 de score. Wouter van Diepen besloot het van afstand eens te proberen en verraste de doelman: 2 - 0. Daar SVI 8 aanvallend weinig klaar wist te spelen, leek de wedstrijd hiermee wel beslist. De wedstrijd kabbelde rustig richting het eind, maar via een lobje kwam SVI 8 in de 78e minuut terug in de wedstrijd; 2 - 1. De zege kwam echter niet meer in gevaar en na 90 minuten floot scheidsrechter Jacco van de Beek voor het einde van de wedstrijd. Volgende week zaterdag speelt WHC 6 een uitwedstrijd tegen Swift'64 5, aftrap 14:30.