Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 3 085

tel. 038-4442493

Hattem, zaterdag 16 september 2023

Veld: 2

Toeschouwers: 19

WHC 6 heeft zich eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. De Wezepers waren in Hattem met 2 - 6 te sterk voor Hattem 4. Met 2 zeges in een poule van 3 gaat WHC 6 als groepswinnaar door naar de volgende ronde. Na een 1 - 3 ruststand eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 2 - 6 zege. Een speler van Hattem 4 kon voor de rust al douchten na een rode kaart.

Nadat WHC 6 in de openingsfase het nog lastig had met diepgaande Hattemer aanvallers, nam WHC 6 al snel het initiatief. Het balbezit was voor de Wezepers en al snel volgde de eerste kleine mogelijkheden. Na een kwartier spelen kwam WHC 6 op voorsprong. Een half weggewerkte voorzet van Ritger Pap kwam voor de voeten van Bjorn Kroes en hij schoot de 0 - 1 binnen. Nadat Wouter van Diepen en Bjorn Kroes (vrije trap) van afstand gevaarlijk waren geweest, werd na een half uur spelen de score verdubbeld. Op aangeven van Wouter van Diepen kon Ritger Pap alleen op de doelman af en hij tikte de 0 - 2 binnen. Nadat Kroes junior al een doelpunt op zijn naam had staan, was het even later de beurt aan Kroes senior. Ditmaal werd een voorzet van Wouter van Diepen slecht verwerkt, waarna Rene Kroes van afstand de 0 - 3 binnen joeg.

Geen enkel haarsprietje stond meer rechtop op dit kunstgrasveld

Hattem 4 kwam nog amper van haar eigen helft af en één Hattemer kon dit blijkbaar slecht verkroppen. Met enkel de ogen gericht op de benen van Niels van der Velde, schopte hij hem van achteren onderuit. De scheidsrechter trok onmiddellijk de rode kaart en moest Hattem 4 ruim een helft verder met 10 man. In de slotminuten van de eerste helft was de concentratie bij WHC 6 opeens weg en kon Hattem 4 zomaar tweemaal ongehinderd op het Wezepers doel af. Doelman Elroy Knikker wist de 1e poging nog te stoppen. Een minuut later was hij op de 2e poging wel kansloos. Na de rust kwam Mathijs van Oene binnen de lijnen, maar zijn invalbeurt bleef beperkt tot een paar minuten. Met een rugblessure strompelde hij al snel naar de kant. Hierna verscheen Jacco van Eikenhorst al snel voor het Hattemer doel, maar zijn lob ging over. Na een uur spelen kreeg WHC 6 na een handsbal een strafschop. Theo van de Brink nam plaats achter de bal en schoot de bal door het midden raak.

Drinkpauze

Uiteraard loerde ook Jack Vogel weer op een doelpunt en een kwartier voor tijd had hij deze te pakken. Na een hoekschop gaf hij een kopbal van Patrick Mensink het laatste zetje. Hattem 4 kwam er af en toe nog eens eruit en in de 78e minuut deed men nog wat terug; 2 - 5. In de 85e minuut kreeg een speler van Hattem een gele kaart (met de bijbehorende 10 minuten tijdsstraf) en moest Hattem 4 de wedstrijd afmaken met 9 spelers. WHC 6 had nog wel zin in een doelpunt en kreeg loon naar werken. Een inzet van Goos Doornewaard kwam bij de 2e paal, waarna Niels van der Velde het laatste zetje gaf; 2 - 6. Na 90 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was de volgende ronde voor WHC 6 een feit. Volgende week start voor WHC 6 de competitie. De Wezepers spelen dan een thuiswedstrijd tegen EFC'85 5. aftrap 14:30