Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 3 085

tel. 038-3765255

Wezep, zaterdag 2 september 2023

Veld: C

Toeschouwers: 20

WHC 6 heeft haar eerste wedstrijd van het seizoen gewonnen. In het bekertoernooi werd ESC 8 met 4 - 2 verslagen. Niels van der Velde en Bjorn Kroes namen beide 2 doelpunten voor hun rekening. Beide teams deden deze middag niet veel voor elkaar onder, maar WHC 6 was voor het doel beduidend scherper. Na een 4 - 0 voorsprong deed ESC 8 in het laatste kwartier nog wat terug. Doordat WHC 6 in een poule van 3 zit, zijn de Wezepers volgende week vrij. Een week later kan WHC 6 zich plaatsen voor de volgende ronde tegen Hattem 4.

Het voetbalseizoen gaat weer beginnen

Met een paar MPF vierders met kater in de basis trapte de kampioen van 2022/2023 om 14:30 af. In het eerste kwartier moesten beide teams er weer even inkomen en viel er nog weinig te beleven. Na 18 minuten spelen kreeg ESC 8 de kans om op voorsprong te komen. Een aanvaller verscheen alleen voor doelman Gerald van der Horst, maar schoof de bal vervolgens naast. Aan de andere kant was het wel gelijk raak. Na een één-tweetje met Jack Vogel verscheen Niels van der Velde alleen voor de doelman en hij ronde vervolgens beheerst af; 1 - 0. Een paar minuten later kreeg WHC 6 de 2 - 0 van ESC 8 op een presenteerblaadje. Een verdedig speelde de bal terug op de doelman, maar zag hierbij Bjorn Kroes over het hoofd. Hij wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de 2 - 0 binnen. ESC 8 kwam vervolgens bijna binnen een minuut weer terug in de wedstrijd, maar de Wezepers werden gered door de paal. Tien minuten voor de rust liep WHC 6 nog verder uit. Nadat Niels van der Velde de bal had ontvangen van Mathijs van Oene, besloot hij alleen op avontuur te gaan. De Elburger verdediging wist hem niet af te stoppen en hij schoot vervolgens de 3 - 0 binnen.

De kampioensschoenen van Niels van der Velde bleven de hele zomer onberoerd

Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld en WHC 6 kreeg al snel weer bijna een doelpunt cadeau. Een speler van ESC 8 wou de bal terug koppen naar de doelman, maar kopte bijna in eigen doel. Na een uur spelen liet WHC 6 haar supporters weer juichen. Na een pass van Jacco van Eikenhorst verscheen Bjorn Kroes alleen voor de doelman en liet hem vervolgens kansloos; 4 - 0. Hierna kakte het wat in bij de Wezepers. Nadat ESC 8 in het laatste kwartier de achterstand had verkleind naar 4 - 2, kreeg WHC 6 vlak voor tijd ook nog een strafschop tegen. Doelman Gerald van der Horst wist deze echter te keren en liet ESC 8 niet nog verder terug komen. Niet veel later floot scheidsrechter Jacco van de Beek voor het einde van de wedstrijd en was de eerste zege van het jaar weer een feit. Over 2 weken kan WHC 6 in Hattem tegen Hattem 4 zich plaatsen voor de volgende ronde.