tel. 038-4470708

Wapenveld, dinsdag 11 april 2023

Veld: 1

Toeschouwers: 60

WHC 6 heeft de topper, uit tegen WZC Wapenveld 5, met 0 – 0 gelijk gespeeld. In een wedstrijd waarbij het initiatief in de eerste helft bij WHC 6 lag en in de 2e helft bij WZC Wapenveld 5, kreeg WHC 6 de beste kansen. Door de puntendeling heeft WHC 6 haar eerste puntverlies van het seizoen geleden na 18 zeges op een rij. WHC 6 blijft haar voorsprong van 8 punten op WZC Wapenveld 5 behouden, waarbij de Wapenvelders nog een inhaalwedstrijd te goed hebben.

Sfeeractie rookt nog na

De WHC 6 supporters stelden niet teleur en kwamen in grote getalen naar Wapenveld. Onder toeziend oog van voorzitter Henri van Beek werd er om 8 uur afgetrapt. WHC 6 pakte gelijk het initiatief en kreeg na een minuut spelen al haar eerste kans. Jacco van Eikenhorst kopte een voorzet richting de verre hoek, maar de doelman tikte de bal uit het doel. Het balbezit was in de eerste helft voor WHC 6 en de Wezpers zochten geduldig de aanval. Een paar minuten later kreeg Jacco van Eikenhorst wederom een kans.  Zijn schietkans ging recht op de doelman. De Wezepers wisten WZC Wapenveld 5 buiten de 16 te houden en doelman Kuiper had lang niets te doen. Na 20 minuten leek Ritger Pap gevaarlijk te kunnen worden, maar de doelman zat er bovenop. Na 35 minuten kreeg WZC Wapenveld 5 haar eerste mogelijkheid. Een aanvaller kon zijn hoofd tegen de bal zetten, maar zijn kopbal ging hoog over. Even later probeerde WZC Wapenveld 5 het nog een keer van afstand, maar het schot ging over het Wezeper doel.

Hieronder de beelden van de wedstrijd:

Beelden door WHC Media Groep

WHC 6 supporters massaal in Wapenveld en een filmende Henk Lodewijk namens WHC Club TV

Direct na de rust nam WZC Wapenveld 5 het initiatief over. De Wezepers hadden het lastig in de openingsfase van de 2e helft, maar hielden de rijen gesloten. WZC Wapenveld 5 kwam niet verder dan een aantal afstandsschoten. Deze gingen naast of waren een makkelijke prooi voor doelman Kuiper. Het balbezit bleef veelal voor WZC Wapenveld, 5 maar grote kansen kwamen er niet. WHC 6 probeerde waar mogelijk eruit te komen en kwam halverwege de 2e helft bijna op voorsprong. Na een klutssituatie kwam de bal voor de voeten van Dirjen van Eikenhorst en zijn schot ging via een verdediger rakelings naast. Na 72 minuten werd het even onvriendelijk nadat Wouter van Diepen samen met een speler van WZC Wapenveld 5 in een worstelpartij was beland. Nadat de gemoederen waren bedaard, konden beide Dennis van de Geest wannabe’s met geel 10 minuten naar de kant. De wedstrijd leek onbeslist naar het einde te gaan, maar WHC 6 kreeg nog een dot van een kans in de slotminuut. Ritger Pap sneed de 16 binnen en legde de bal terug op Niels Woltering. Zijn inzet ging echter net naast en hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Door het gelijke spel blijft de stand bovenin onveranderd. Aankomende zaterdag speelt WHC 6 thuis de derby tegen OWIOS 7, aanvang: 14:30.