tel. 038-3765255

Wezep, zaterdag 21 januari 2023

Veld: C

Toeschouwers: 17

WHC 6 heeft haar eerste wedstrijd in 2023 gewonnen. Na 9 wedstrijden te hebben gespeeld, heeft WHC 6 nog steeds de volle buit. Op Sportpark Mulderssingel werd ASV Dronten 9 met 4 - 1 verslagen. Met 2 doelpunten en een assist was Niels van der Velde de grote man. Zonder groots te spelen bleven de punten redelijk eenvoudig in Wezep. Koploper ESC 5 speelde op eigen veld verrassend gelijk tegen SVI 8. WZC Wapenveld 5 is op doelsaldo nu de nieuwe koploper. WHC 6 staat nu nog 1 punt achter op beide ploegen, maar WZC Wapenveld 5 speelde al 2 wedstrijden meer en ESC 5 zelfs 3.

WHC 6 komt vandaag weer in actie

Onder koude en grauwe weersomstandigheden werd er om 14:30 afgetrapt. WHC 6 was in de openingsfase nog niet bepaald bij de les en zag ASV Dronten al een paar maal ten aanval trekken. Tot kansen leidde dit nog niet. Zoals wel vaker dit seizoen was de eerste beste kans voor WHC 6 gelijk raak. Rene Kroes legde de bal panklaar voor Niels van der Velde en hij schoot de bal beheerst binnen. Amper één minuut later werd de score al bijna verdubbeld. Ritger Pap tikte de bal uit een voorzet tegen de buitenkant van de paal. Niet veel later kreeg ASV Dronten 9 een 100% kans op de gelijkmaker. Een aanvaller kon alleen richting het Wezeper doel, maar doelman Gerald van der Horst liet zich niet passeren.

De wedstrijd is begonnen al lijkt Jan Jonker dit nog niet in de gaten te hebben

WHC 6 bleef in het vervolg wel de aanval zoeken, maar speelde te onnauwkeurig om echt tot kansen te komen. Ook ASV Dronten 9 bleef bedrijvig, maar had hetzelfde probleem. Na een half uur spelen wist WHC 6 wel de score te verdubbelen. In een vol 16 meter gebied wist Rene Kroes weer Niels van der Velde te vinden en hij schoot in de verre hoek binnen; 2 - 0. Nadat Rene Kroes tweemaal ter vergeefs vroeg om een strafschop, ontsnapte WHC 6 aan de aansluitingstreffer van ASV Dronten 9. Een aanvaller kon geheel vrijstaand in koppen, maar zijn kopbal kwam tegen de lat. Vlak voor de rust dacht Ritger Pap de 3 - 0 te scoren, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Goos Doornewaard is ook uit zijn winterslaap gekomen en maakt ook zijn eerste minuten in 2023

In de tweede helft gebeurde er eerst lange tijd weinig. Na een zeldzame blunder van doelman Gerald van de Horst kwam ASV Dronten 9 plots weer terug in de wedstrijd. De doelman liet een kopbal door zijn handen glippen. Spannend werd het echter niet want WHC 6 stelde binnen 3 minuten orde op zaken. Jacco van Eikenhorst lanceerde Rene Kroes in de diepte en hij ronde vervolgens beheerst af. Hiermee was het verzet van ASV Dronten 9 wel gebroken en kon WHC 6 de wedstrijd rustig uitspelen. Het slotakkoord van deze middag was voor Patrick Mensink. Op aangeven van Niels van der Velde schoot hij van afstand de 4 - 1 tegen de touwen. Nadat scheidsrechter Jacco van de Beek voor het einde van de wedstrijd had gefloten, waren de eerste 3 punten in 2023 een feit. Volgende week zaterdag speelt WHC 6 een uitwedstrijd tegen SVI 8.