tel. 038-3765255

Wezep, zaterdag 29 november 2022

Veld: C

Toeschouwers: 12

WHC 6 heeft ook haar 4e wedstrijd in winst weten om te zetten. Op het eigen Sportpark Mulderssingel werd VSCO'61 7 met maar liefst 9 - 1 verslagen. Met de rust zat WHC 6 al op rozen met een 4 - 0 tussenstand, maar bleef gas geven in de tweede helft. Opmerkelijk was het dat er deze middag maar liefst 8 verschillende doelpunten makers waren. Doordat koploper WZC Wapenveld 5 in eigen huis verloor van SEH 4 (0 - 2), mogen de Wezepers zich nu de nieuwe koploper noemen.

Scheidsrechter Jan-Willem van Essen sponsorde de wedstrijdbal

WHC 6 kwam goed uit de startblokken en kwam binnen 5 minuten al op voorsprong. Na voorbereidend werk van Ritger Pap kon Theo van de Brink de 1 - 0 binnen tikken. WHC 6 was deze wedstrijd oppermachtig, maar de 2 - 0 liet een tijdje op zich wachten. Met name Jacco van Eikenhorst had het vizier niet op scherp, wat hem het lulletje van de week opleverde. Na 20 minuten spelen was het wel raak. Op aangeven van Bjorn Kroes schoot Ritger Pap de 2 - 0 binnen. Nadat de doelpuntenproductie weer even stokte, werd de wedstrijd in de 37e minuut beslist. Na voorbereidend werk van Mathijs van Oene frommelde Bjorn Kroes de 3 - 0 binnen. De Wezepers zaten helemaal op rozen toen Wouter van Diepen op aangeven van Jacco van Eikenhorst de 4 - 0 tegen de touwen schoot.

Goos Doornewaard met de ONE LOVE band (ook voor de scheidsrechter van VEVO)

Na de rust ging WHC 6 vrolijk verder en al snel nam Niels van der Velde de 5 - 0 voor zijn rekening, waarbij Rene Kroes de assist verzorgde. Een paar minuten later verscheen ook al de 6 - 0 op het scorebord. Dick Kroes kreeg op de rand van de 16 de bal voor de voeten en schoot deze vervolgens strak binnen. In deze fase walste WHC 6 compleet over VSCO'61 7 heen en een paar minuten later was het weer raak. Jack van Ommen gleed een voorzet van Niels van der Velde binnen; 7 - 0. Niet veel later kopte Wout Schoonhoven de 8 - 0 binnen na een voorzet van Wouter van Diepen. Het laatste Wezeper doelpunt kwam op naam van Ritger Pap. Na een splijtende voorzet van Wout Schoonhoven, gleed hij zijn 2e van de middag binnen. Ondanks de grote overmacht deze wedstrijd, lukte het WHC 6 niet om de 0 te houden. Doelman Gerald van der Horst moest een kwartier voor tijd een eretreffer slikken. Nadat scheidsrechter Jan-Willem van Essen voor het einde van de wedstrijd had gefloten werd de zege een feit en door het verlies van WZC Wapenveld 5 is WHC 6 de nieuwe koploper. Volgende week zaterdag gaat WHC 6 op bezoek bij Wapenveld 2. De wedstrijd begin om 13:30.