tel. 0525-621469

Oosterwolde, zaterdag 18 maart 2023

Veld: 3

Toeschouwers: 13

WHC 6 heeft ook haar 15e wedstrijd van het seizoen weten te winnen en blijft hierdoor ongeslagen aan kop. Op bezoek bij VSCO'61 7 werd na een slechte wedstrijd met 0 - 3 gewonnen. VSCO'61 7 wist niet te profiteren van de slechte dag van de Wezepers en gingen de punten alsnog redelijk eenvoudig mee naar Wezep. Nummer 2 WZC Wapenveld 5 wist haar uitwedstrijd tegen SEH 4 met 0 - 4 te winnen.

De Wezepers begonnen erg rommelig aan de wedstrijd en vrijwel geen enkele bal kwam aan. Desondanks verscheen naar 4 minuten de 0 - 1 op het scorebord. Na een dieptebal kwam de keeper van VSCO'61 7 ver uit zijn doel en werkte de bal net op tijd weg. De bal kwam echter voor de voeten van Ritger Pap en hij schoot van grote afstand met een hoge boogbal de bal in het doel; 0 - 1. De voorsprong bracht nog geen rust in de ploeg en werd veelal de lange bal gespeeld. Nadat Jacco van Eikenhorst tweemaal van afstand naast had geschoten, ontsnapte WHC 6 halverwege de eerst helft aan de gelijkmaker. Na een uitbraak van VSCO'61 7 kwam de bal tegen de buitenkant van de kruising. Het laatste kwartier voor de rust ontstonden er wat gevaarlijke momenten in de 16 van WHC 6, maar het lukte VSCO'61 7 niet om doelman Gerald van de Horst onder vuur te nemen. Een razend snelle counter van WHC 6 leverde vlak voor de rust een 0 - 2 voorsprong op. Aanvaller Rene Kroes werd ingespeeld en hij verlengde de bal door naar Jacco van Eikenhorst. Hij kon vervolgens alleen op de doelman af en ronde vervolgens beheerst af; 0 - 2.

Veld 3 in Oosterwolde was niet bepaald een biljartlaken

Na de rust ging het niveau iets omhoog bij WHC 6 en kwam men vaker tot aanvallen. Ritger Pap was al snel dicht bij zijn 2e van de middag, maar zijn inzet kwam tegen de paal. Grote kansen bleven vervolgens lang uit en ook VSCO'61 7 maakte geen afspraak op een treffer. Halverwege de 2e helft kregen beide ploegen een grote kans op een doelpunt. Eerst kwam Rene Kroes net niet goed uit met zijn passen om de 0 - 3 binnen te tikken. Amper een minuut later voorkwam Gerald van der Horst de aansluitingstreffer van VSCO'61 7. Na 70 minuten spelen viel de defintieve beslissing van de wedstrijd. Een foute terugspeelbal van een geel-zwarte werd opgepikt door Ritger Pap. Hij dribbelde de 16 in en legde de bal vervolgens af op Jacco van Eikenhorst. Hij schoot de bal beheerst binnen en hiermee was de 3 punter wel een feit. Na een kleine 90 minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en gingen de 3 punten mee naar Wezep. Volgende week zaterdag speelt WHC 6 een thuiswedstrijd tegen Wapenveld 2. Aftrap: 14:30