tel. 038-3765255

Wezep, zaterdag 20 mei 2023

Veld: D

Toeschouwers: 15

Kampioen WHC 6 heeft ook haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. Nummer 6 SVI 8 met 4 - 2 verslagen, na een 2 - 0 ruststand. Hiermee wist WHC 6 al haar thuiswedstrijden van dit seizoen te winnen. Sportpark Mulderssingel was daarmee een onneembare vesting deze competitie. De Wezepers wonnen al hun 13 thuiswedstrijd met 52 doelpunten voor en 11 doelpunten tegen. Volgende week speelt WHC 6 haar laatste wedstrijd van het seizoen, uit tegen ASV Dronten 9. Wanneer de Wezepers deze wedstrijd niet verliezen, kunnen ze het seizoen ongeslagen afsluiten.

Laatste thuiswedstrijd van dit seizoen

De vraag was of WHC 6 zich nog wel kon opladen voor deze wedstrijd aangezien het kampioenschap binnen was, maar al snel werd duidelijk dat dit wel het geval was. Zeker in de eerste helft ging WHC 6 er nog vol voor. De Wezepers leken al snel op voorsprong te komen, maar een doelpunt van Ritger Pap werd afgekeurd wegens buitenspel. Na een klein kwartiertje spelen was het wel raak! De doelman van SVI 8 tikte een voorzet van Mathijs van Oene voor de voeten van Ritger Pap en hij schoot de 1 - 0 binnen. Een kleine 10 minuten later was het weer raak voor WHC 6. Dick Kroes stuurde Bjorn Kroes de diepte in en oog in oog met de doelman ronde hij beheerst af; 2 - 0. Een gebrek aan communicatie bij WHC 6 leverde bijna de blooper van het jaar op. Doelman Gerald van de Horst kwam zijn doel uit op een hoge bal, terwijl Jeroen van Dijk deze echter terug wou koppen naar zijn doelman. De kopbal hobbelde richting het lege doel, maar doelman Gerald van de Horst wist met een uiterste inspanning nog voor de lijn te keren. Vlak voor de rust was SVI 8 nogmaals dicht bij een aansluitingstreffer, maar een aanvaller schoot uit een voorzet hoog over.

Goos Doornewaard raakte tijdens een kopduel het hoofd van zijn tegenstander en moest zich met een neusblessure laten vervangen

Op aangeven van Rene Kroes leek Ritger Pap de wedstrijd al snel na de rust te beslissen; 3 - 0. SVI 8 deed echter binnen een minuut wat terug, waardoor het nog een wedstrijd bleef. Grote kansen bleven lange tijd uit, alleen Rene Kroes was dicht bij een treffer. In de 70e minuut was opeens de spanning weer volop terug, toen SVI 8 terug kwam tot 3 - 2. WHC 6 kreeg het opeens moeilijk en leek de zege nog uit handen te gaan geven. Daarnaast moest ook de ingevallen Goos Doornewaard zich laten vervangen met een neusblessure. De gelijkmaker kwam echter niet, want Rene Kroes maakte een kleine 10 minuten voor tijd de 4 - 2. Na een lange bal van doelman Gerald van de Horst verschalkte Rene Kroes de doelman met een lobje. Na 90 minuten floot scheidsrechter Niek Ruiter voor het einde van de wedstrijd en schreef WHC 6 maar weer eens 3 punten bij. Volgende wordt in Dronten de competitie afgesloten, aanvang 14:30.