tel. 038-3765255

Wezep, zaterdag 29 april 2023

Veld: C

Toeschouwers: 129

WHC 6 heeft de topper tegen nummer 2 met overmacht gewonnen. Met een 3 - 0 zege hebben de Wezepers aan WZC Wapenveld 5 de definitieve knock-out uitgedeeld. Door de zege op de directe concurrent kan de titel WHC 6 nauwelijks meer ontgaan. De Wezepers hebben officieel nog 2 punten nodig en hebben daar 3 wedstrijden de tijd voor. Volgende week geniet WHC 6 een vrij weekend. Een week later kan WHC 6 op bezoek bij VSCO'61 6 de titel binnen halen.

Drukte langs de lijn voor de aankomende kampioen

Voor WZC Wapenveld 5 was dit de laatste kans om de competitie nog weer spannend te maken. De Wapenvelders moesten winnen om haar achterstand in verliespunten terug te brengen tot 2. Nadat de teams elkaar in de openingsfase een beetje hadden afgetast, was de eerste doelpoging deze middag van WZC Wapenveld 5. Deze inzet was echter een makkelijke prooi voor doelman Gerald van de Horst. Na een kwartier spelen kreeg Niels van der Velde de eerste grote kans namens de Wezepers. Hij kon alleen op de doelman af, maar deze kwam als winnaar uit de strijd. Uit de daarop volgende hoekschop kopt Wouter van Diepen rakelings naast. De Wezeper druk nam steeds meer toe en na een half uur spelen kwam WHC 6 verdiend op voorsprong. Jacco van Eikenhorst leverde een voorzet op maat af en Niels Wolterinck kopte deze feilloos binnen; 1 - 0.

Blijdschap na de 3 - 0 van Wouter van Diepen

WHC 6 voelde dat er meer te halen viel en ging vol op jacht naar het 2e doelpunt. Wouter van Diepen was wederom koppend dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal ging weer rakelings naast. Nadat Wouter van Diepen ook nog een keer over had gekopt, kreeg WHC 6 op slag van rust een vrije trap. Jacco van Eikenhorst nam deze voor zijn rekening en stuurde de bal naar de rechter bovenhoek. Daar waar de supporters deze al telde, tikte de doelman deze met een uiterste inspanning nog uit het doel. Dit was gelijk de laatste actie van de eerste helft. Ook in de tweede helft maakte WHC 6 duidelijk dat er deze middag in Wezep niets te halen viel voor de bezoekers en gaf geen kans meer weg. Na een paar minuten spelen kon Niels van der Velde weer alleen op het doel van WZC af. Hij passeerde de doelman, maar deze haalde hem vervolgens onderuit. De bal ging op de stip en Jacco van Eikenhorst ontfermde zich over dit buitenkansje. Nadat hij zijn vorige 5 strafschoppen had benut, zag hij echter deze strafschop gekeerd worden.

De titel is bijna binnen

De Wezepers raakten echter niet onder de indruk van de gemist strafschop en bleef op jacht gaan naar het tweede doelpunt. Niels van der Velde was al snel dichtbij, maar stuitte wederom op de doelman. Na 67 minuten ging de bal voor de tweede maal op de stip deze middag. Niels van der Velde werd gevloerd in de 16, terwijl hij anders de bal in een leeg doel had kunnen tikken. Niels van der Velde nam nu zelf plaats achter de bal en schoot WHC 6 naar een dikverdiende 2 - 0 voorsprong. WHC 6 zat op rozen, maar bleef bij de les. WZC Wapenveld 5 werd ver van het doel gehouden en WHC 6 loerde op een derde doelpunt. Na 79 minuten spelen kwam ook de 3 - 0 op het scorebord. Niels Wolterinck verscheen alleen voor de doelman, maar legde de bal breed op Wouter van Diepen. Hij kon vervolgens de 3 - 0 tegen de touwen schieten. De Wezepers konden hierna de wedstrijd rustig uitspelen en na 90 minuten floot scheidsrechter Jacco van de Beek voor het einde van de wedstrijd. Dit zorgde voor blije gezichten aan de Wezeper kant en werd er alvast geproost op het naderende kampioenschap. Goos Doornewaard liet daarbij Kleine Jongen over veld C galmen. Volgende week heeft WHC 6 een vrij weekend. Een week later kan WHC 6 in Oosterwolde het kampioenschap binnen halen.