tel. 0525-661506

Doornspijk, zaterdag 4 maart 2023

Veld: 2

Toeschouwers: 7

WHC 6 heeft op bezoek bij DSV'61 6 geen fout gemaakt en heeft na 14 wedstrijden nog steeds de volle buit. In Doornspijk wonnen de Wezepers na een 1 - 0 ruststand met 1 - 5. De achterstand met de rust had WHC 6 aan haar zelf te wijten, want ook in de eerste helft kreeg WHC 6 voldoende kansen. Na de rust werd er orde op zaken gesteld en kan WHC 6 zich op gaan maken voor de kraker van aanstaande dinsdag in Wapenveld tegen nummer 2 WZC Wapenveld 5.

De thuiswedstrijd tegen DSV'61 6 leverde een zwaarbevochten zege voor WHC 6 op. De Wezepers waren dus gewaarschuwd, maar trof deze middag een minder sterk DSV'61 6 aan. De wedstrijd speelde zich veelvuldig op de helft van DSV'61 6 af en Ritger Pap kreeg al snel de eerste kans namens WHC 6. Na slap verdedigen keek WHC 6 echter na een kwartier spelen tegen een 1 - 0 achterstand aan. En speler van DSV'61 6 kon ongehinderd door de 16 slalommen, waarna de bal na een klutssituatie van dichtbij binnen werd geschoten. WHC 6 kwam al snel bijna op gelijke hoogte, maar na een vlot lopende aanval schoot Niels van der Velde net over. Nadat DSV'61 6 na een gele kaart 10 minuten met een man minder verder moest, nam de Wezeper druk toe. De gelijkmaker hing in de lucht en Wouter van Diepen stuitte als eerst op de doelman. Niet veel later stond het aluminium in de weg toen de bal via Mathijs van Oene tegen de paal kwam.

De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgrasveld

Ook nadat het weer 11 tegen 11 was bleef WHC 6 kansen krijgen op de gelijkmaker. Nadat Jacco van Eikenhorst eerst nog voorlangs had geschoten, kreeg even later de kans op de 1 - 1. Na een lange bal kon hij ongehinderd alleen op het doel van DSV'61 6 af, maar schoot de bal vervolgens tegen de paal. Dit was het laatste wapenfeit van WHC 6 voor de rust en zo keken de Wezepers verrassend tegen een achterstand aan tijdens de thee. Ondanks de achterstand raakte WHC 6 niet in paniek, want men was de bovenliggende partij en had men voldoende kansen gekregen. Ondanks het vertrouwen bij de Wezepers, ontsnapte WHC 6 direct na de rust aan een 2 - 0 achterstand. Een Doornspijker kon alleen op doelman Gerald van de Horst af en besloot de bal af te leggen op een meegelopen speler. De pass was echter niet goed en zo kon WHC 6 opgelucht adem halen. Zo'n 2 minuten later kwam dan eindelijk de gelijkmaker op het scorebord. Na een steekpass van Ritger Pap verscheen Wout Schoonhoven alleen voor de doelman en hij tikte de 1 - 1 binnen. De jacht op de voorsprong werd vervolgens ingezet en deze liet niet lang op zich wachten. Mathijs van Oene speelde Ritger Pap de diepte in en hij schoot vervolgens beheerste de 1 - 2 binnen.

Goos Doornewaard komt binnen de lijnen en eist gelijk de aanvoerdersband op

Het geloof op een goed resultaat leek hierna wel weg bij DSV'61 6 en nadat Ritger Pap na voorbereidend werk van Patrick Mensink raak schoot, was de wedstrijd wel beslist; 1 - 3. De Wezepers gingen voor een hongere score en na 70 minuten verscheen de 1 - 4 op het scorebord. Wouter van Diepen stuurde met een lange bal Jacco van Eikenhorst naar voren en met een droge knal schoot hij vervolgens van afstand raak. Nadat een kwartier voor tijd Jack Vogel binnen de lijnen kwam, zat iedereen te wachten op zijn befaamde intikker. Jack stelde niet teleur en binnen 2 minuten was het raak. Na voorbereidend werk van Jacco van Eikenhorst kon hij de bal in het lege doel tikken en maakte hij zo zijn naam Jack de Intikker weer waar; 1 - 5. Het slotakkoord had voor Mathijs voor Oene moeten zijn, nadat hij alleen voor de doelman verscheen. Hij produceerde echter een rollertje waar een F pupil met 2 linkerbenen zich nog voor zou schamen en zo werd 1 - 5 ook de eindstand. Aankomende dinsdag avond gaat WHC 6 op bezoek bij nummer 2 WZC Wapenveld. De wedstrijd begint om 20:00.