tel. 038-3765255

Wezep, dinsdag 18 april 2023

Veld: A

Toeschouwers: 17

WHC 6 heeft de inhaalwedstrijd tegen VIOS Vaassen 3 met 3 – 0 gewonnen. VIOS Vaassen kwam met het halve 2e opdraven en gaf behoorlijk meer partij dan in de uitwedstrijd. De Wezepers kwamen deze avond matig voor de dag, maar ploeterden zich wel naar de zege. De voorsprong op nummer 2 WZC Wapenveld 5 bedraagt nu 11 punten, waarbij WZC nog 2 inhaalwedstrijden te goed heeft.

Voor de 2e week op rij een midweekse speelronde

Al snel werd duidelijk dat het een moeizame avond voor WHC 6 zou worden. WHC 6 grossierde in balverlies en had haar handen vol aan het versterkte VIOS Vaassen 3. Pas na een kwartier spelen kreeg WHC 6 haar eerste kans, maar Bjorn Kroes stuitte op de doelman. Niet veel later werd ook VIOS voor het eerst gevaarlijk, maar een lage voorzet werd door niemand geraakt. Daar waar VIOS een aantal keren gevaarlijk werd, kwam WHC 6 na 34 minuten uit het niets op voorsprong. Doelman Gerald van de Horst gaf een lange bal over de verdediging heen, waarna Bjorn Kroes richting het Vaasser doel kon. Hij besloot echter de stuiterende bal direct op de pantoffel te nemen en volleerde de bal schitterend binnen; 1 – 0. De voorsprong deed WHC 6 zichtbaar goed en het lukte de Wezepers om de bal langer in de ploeg te houden. Jacco van Eikenhorst was vervolgens nog dicht bij een doelpunt, maar zijn schot ging net naast.

De lichten werden ontstoken

Na de rust was het spel van WHC 6 iets beter, maar VIOS Vaassen was al snel dicht bij de gelijkmaker. Doelman Van de Horst voorkwam deze echter. WHC 6 werd pas na een uur spelen voor weer eens gevaarlijk, maar een afstandsschot van Wouter van Diepen ging net naast. Een standaardsituatie gaf WHC 6 in de 65e minuut eindelijk wat lucht. Een afgemeten vrije trap van Gerwin van de Poll werd bij de 2e paal binnengekopt door Jack van Ommen. VIOS Vaassen 3 gaf zich hierna nog niet gewonnen en de Wezeper verdediging had haar handen vol. Patrick Mensink kon een kwartier voor tijd de wedstrijd beslissen, maar kreeg de bal vlak voor de doellijn niet in het doel. Nadat Rene Kroes ook dicht bij een doelpunt was, had Patrick Mensink even later alsnog zijn doelpunt te pakken. Mathijs van Oene kwam door over de rechterflank en Patrick Mensink kopte zijn voorzet binnen. Niet veel later floot scheidsrechter Jacco van de Beek voor het einde van de wedstrijd en is het kampioenschap voor WHC 6 weer een stapje dichterbij. Zaterdag speelt WHC 6 een uitwedstrijd tegen SEH 4, aftrap 13:30.