tel. 038-3765255

Wezep, zaterdag 10 december 2022

Veld: C

Toeschouwers: 14

Op een ijskoud Sportpark Mulderssingel heeft WHC 6 ook haar 8e competitiewedstrijd gewonnen. De Wezepers wonnen met 7 - 1 van VSCO'61 6 en hebben nog steeds de volle buit. ESC 5 verloor thuis de kraker tegen WZC Wapenveld 5 met 1 - 5, waardoor WHC 6 weer de koppositie in handen heeft. Daarnaast heeft WHC 6 nog 2 inhaalwedstrijden te goed, in vergelijking met ESC 5, dus de Wezepers staan er prima voor!

Onverwachte bezoeker op het koude Sportpark Mulddersingel

WHC 6 begon uitstekend aan de wedstrijd en nam het doel van VSCO'61 6 direct onder vuur. Nadat Niels van der Velde na een fraaie aanval nog overschoot, was het in de 4e minuut al wel raak. Niet voor het eerst dit seizoen stoomde Mathijs van Oene op over de rechterflank en leverde hij weer een voorzet op maat af. Ritger Pap wist wel raad met deze bal en tikte de 1 - 0 binnen. De Wezepers bleven kansen krijgen en na 10 minuten werd de stand verdubbeld. Een speler van VSCO'61 6 werkte een vrije trap van Jacco van Eikenhorst achter zijn eigen doelman. Verdedigend had WHC 6 nog weinig problemen met de geel-zwarten, waardoor de jacht op meer doelpunten kon worden voortgezet.

Sombere weersomstandigheden

Na 18 minuten werd Niels van der Velde gevloerd in de 16 en ging de bal op de stip. De verdediger van VSCO'61 6 vond dat hij zich liet vallen en zat even hoog in zijn emotie. Met een gele kaart kon hij vervolgens 10 minuten naar de kant. Jacco van Eikenhorst ontfermde zich over de strafschop en liet vervolgens Van Dijk en Berghuis zien hoe het wel moet; 3 - 0. Na 24 minuten spelen verscheen ook al de 4 - 0 op het scorebord. De mee opgekomen Jack van Ommen verscheen na een pass van Ritger Pap alleen voor de doelman en ronde beheerst af. In het laatste kwartier voor de pauze kakte WHC 6 wat in, waardoor VSCO'61 6 een aantal maal gevaarlijk kon worden. Met een bal op de paal en een bal rakelings naast, haalde WHC 6 zonder kleerscheuren de rust.  Direct naar de rust wist WHC 6 opnieuw te scoren. Op aangeven van Jacco van Eikenhorst ging Mathijs van Oene op avontuur en schoot de 5 - 0 binnen.

Met maar 5 tegendoelpunten is doelman Gerald van der Horst veruit de minst gepasseerde doelman in de competitie

Blijkbaar was iedereen nog onder de indruk van een doelpunt van Mathijs van Oene, want VSCO'61 6 wist direct wat terug te doen; 5 - 1. Nadat er 20 minuten amper wat gebeurde, hadden de supporters na 68 minuten spelen weer wat te juichen. De doelman kreeg een schot van Rene Kroes niet klem, waarna Niels van der Velde de bal in het lege doel kon tikken. In de 80e minuut stormde Mathijs van Oene weer over de rechterflank en sneed vervolgens de 16 in. Hij bezorgde vervolgens de bal bij Patrick Mensink en hij schoot de 7 - 1 binnen. Dit was voor Mathijs van Oene al zijn 6e assist van het seizoen en hij staat nu bovenaan op de assistenlijst. Hij verzocht zijn medespelers dan ook om hem voortaan aan te spreken met; Mister Assist! Na dit doelpunt vond Wout Schoonhoven het tijd om ook wat minuten te gaan maken. Scheidsrechter Jan-Willem van Essen besloot dat deze invalbeurt foutloos zou blijven, want hij floot na 1 seconde direct af. Volgende week zaterdag speelt WHC 6 haar laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. SEH 4 komt op bezoek in Wezep en de aftrap vindt plaats om 14:30.