tel. 0525-631514

Oldebroek, zaterdag 19 november 2022

Veld: 3

Toeschouwers: 30

WHC 6 heeft de derby tegen OWIOS 7 winnend weten af te sluiten. In een ijskoud Oldebroek boekte WHC 6 een zwaarbevochten 0 - 1 overwinning. Gezien de gehele wedstrijd kreeg WHC 6 hiermee te veel, maar daar maalde na afloop niemand om aan Wezeper kant. Dankzij haar 7e zege op rij, heeft WHC 6 nog steeds de volle buit en blijft het aan kop. ESC 5 wist haar wedstrijd ook te winnen en heeft evenveel punten als WHC 6. De Wezepers hebben echter nog een inhaalwedstrijd tegen de hekkensluiter te goed.

Sportpark De Bovenmolen

De wedstrijd was goed en wel begonnen toen OWIOS 7 al op voorsprong leek te komen. Doelman Gerald van der Horst tikte echter een kopbal nog net over de lat.  Hierna ondernam ook Jasper Kuiper een eerste doelpoging, maar zijn schot miste doel. De eerste beste goedlopende aanval van WHC 6 leverde gelijk een doelpunt op. Mathijs van Oene brak door over de rechterflank en leverde een afgemeten voorzet op Ritger Pap af. De spits van WHC 6 werkte deze vervolgens feilloos binnen; 0 - 1. OWIOS 7 kwam echter bijna direct op gelijke hoogte, maar de paal bracht redding voor WHC 6. Na een kwartier spelen dacht Ritger Pap namens WHC 6 de score te verdubbelen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.  Hierna nam de druk van OWIOS 7 behoorlijk toe en kregen de Wezepers het lastig. Nadat eerst een kopbal net langs de verkeerde kant van de paal ging, kon een aanvaller van OWIOS 7 niet veel later alleen op Gerald van der Horst af. Hij wist deze kans echter niet te verzilveren en raakte ook de paal.

Plaatselijke blauwe mist

Het was wachten op de gelijkmaker en 10 minuten voor de rust kreeg OWIOS 7 hiervoor een niet te missen kans. Ze kregen het toch voor elkaar, want vanaf een meter voor de doellijn werd de bal alsnog overgeschoten. De pauze kwam als geroepen voor WHC en mochten de Wezepers zich gelukkig prijzen met de voorsprong. Na de pauze kwam WHC 6 een stuk beter voor de dag. Het aanvallend gevaar van OWIOS 7 was behoorlijk geweken en WHC 6 trok meer ten aanval.  Na 8 minuten spelen kon Bjorn Kroes alleen op de doelman af, maar raakte van slag van een uit wanhoop vlaggende grensrechter. Hij leek op een niet komend fluitsignaal te wachten en hielp vervolgens de kans om zeep. Tien minuten later kreeg ook Henrico Pouwels een prima kans, maar de doelman pakte zijn inzet in de kort hoek.

De 3 punten zitten in de tas

WHC 6 gaf verdedigend niet veel weg en bleef kansen krijgen op de 0 - 2. De net ingevallen Rene Kroes was er het dichtste bij, maar zijn schot kwam tegen de kruising. Niet veel later kon ook de mee opgekomen Gerwin van de Poll uithalen, maar hij schoot recht op de vuisten van de doelman. Nadat Bjorn Kroes wegens commentaar met een gele kaart 10 minuten naar de kant moest, kwam plots het geloof bij OWIOS 7 weer terug op een resultaat. WHC 6 moest weer achteruit en OWIOS 7 begon de ballen er in te pompen. De Wezepers verdediging bleef goed overeind en OWIOS 7 kwam niet verder dan wat kleine kansjes. Maar deze waren allemaal een simpele prooi voor doelman Gerald van der Horst. Nadat Ritger Pap in een counter de kans op 0 - 2 had gemist, werden de problemen voor WHC 6 nog groter. Wout Schoonhoven kreeg na een onnodige lompe overtreding ook geel, waarna ook hij met 10 minuten naar de kant kon. WHC 6 hield echter stand en na maar liefst 8 minuten blessuretijd waren de 3 punten een feit. Aangezien de wedstrijd van volgende zaterdag tegen SEH 4 verplaatst is naar 17 december, heeft WHC 6 volgende week een vrij weekend.