Zalk, zaterdag 1 april 2023

Veld: 1

Toeschouwers: 20

WHC
 6 heeft ook haar 17e wedstrijd van het seizoen weten te winnen. In Zalk werd sv Zalk 3 met 0 - 3 verslagen. Na een 0 - 1 ruststand liepen de Wezepers in de tweede helft uit naar een 0 - 3 zege. Door de zege blijft WHC 6 koploper en is dat nog steeds zonder puntverlies. Nummer 2 WZC Wapenveld 5 won thuis met 4 - 0 van VSCO'61 6. Hierdoor blijft WHC 6 een voorsprong van 5 punten houden. Volgende week zaterdag speelt WHC 6 een thuiswedstrijd tegen nummer 5 SEH 4.

Een regenachtige dag op Sportpark An de Steege

In een saaie eerste helft viel er in de openingsfase weinig te genieten. Nadat WHC 6 in het eerste kwartier niet verder kwam dan een afstandsschot naast van Patrick Mensink, was de eerste grote kans direct raak. Mathijs van Oene stoomde weer eens op over de rechterflank en wist met een lage voorzet Bjorn Kroes te bereiken. Geheel vrijstaand kon hij de bal rustig aannemen en van dichtbij de 0 - 1 binnen tikken. Amper 2 minuten later was Bjorn Kroes dicht bij zijn tweede doelpunt van de middag, maar zijn schot kwam tegen de paal. Nadat een schot van Jacco van Eikenhorst nog op de vuisten van de doelman stuitte, was er het restant van de eerste helft weinig actie voor beide doelen. Sv Zalk 3 had haar combinatiespel prima op orde, maar miste stootkracht voor in. Vlak voor rust was het opeens schrikken geblazen, nadat er na balverlies in de Wezeper verdediging de weg richting het doel helemaal open lag. De pass op een Zalker aanvaller was net iets te hard, zodat doelman Gerald van der Horst nog net redding kon brengen. Na de rust kwam WHC 6 aanvallend beter voor de dag en was al snel dicht bij een doelpunt. Jack Vogel trof de paal, waarna Jasper Kuiper in de rebound stuitte op de Zalker doelman.

Ondanks de regen WHC 6 supporters in Zalk

Zo'n 10 minuten later was WHC 6 wederom dicht bij een doelpunt, maar de doelman stopte een inzet van Jacco van Eikenhorst. Na een uur spelen volgde er een flinke waarschuwing voor de Wezepers, nadat een schot van sv Zalk 3 net naast ging. De marge was immers nog maar 1 doelpunt. Maar nadat Jacco van Eikenhorst eerst nog rakelings had naast geschoten, kreeg WHC 6 een makkelijk gegeven strafschop mee. Na heel licht contact ging Jasper Kuiper neer in de 16 en ging de bal op stip. Jacco van Eikenhorst nam deze weer voor zijn rekening en schoot WHC 6 naar een 0 - 2 voorsprong. Lang klagen over de makkelijk gegeven strafschop kon Zalk niet, want niet veel later werd WHC 6 een zuivere strafschop onthouden. Wouter van Diepen werd onderuit gehaald in de 16, maar zelfs tot Zalker verbazing wuifde de scheidsrechter het van grote afstand weg. Omdat sv Zalk in het laatste kwartier niet verder kwam dan wat afstandsschoten, had WHC 6 de zege wel in de knip. Nadat Jasper Kuiper ook de paal had geraakt, volgde echter nog het hoogtepunt van de middag. Elroy Knikker had de bal ontvangen van Jack Vogel en hij besloot het van afstand te proberen. Door een keiharde pegel van Elroy Knikker vloog de bal onderkant lat binnen; 0 - 3. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en gingen de 3 punten weer mee naar Wezep. Volgende week zaterdag speelt WHC 6 een thuiswedstrijd tegen SEH 4, aftrap: 14:30

Enkele spelers van WHC 6 vinden dat cijfergoochelaar Han Dannenberg te kritisch is met zijn wekelijks cijfers en benoemden hem tot het "lulletje" van de week. Daan dacht echter dat het een sigaar was. Op de achtergrond vangt Jan van Dijk een denkbeeldige bal