tel. 038-3765255

Wezep, zaterdag 15 april 2023

Veld: C

Toeschouwers: 23

WHC 6 is weer een stapje dichterbij de titel na winst in de derby. Op Sportpark Mulderssingel werd OWIOS 7 met 4 - 1 verslagen. Nadat WHC 6 al snel een 2 - 0 voorsprong had genomen, gaf men na een half uur spelen OWIOS 7 zomaar de aansluitingstreffer cadeau. In het laatste kwartier voor de rust wankelde de voorsprong, maar deze bleef staan. Na de rust had WHC 6 haar zaakjes weer op orde en liep men uit naar een 4 - 1 zege. Ook concurrent WZC Wapenveld 5 wist te winnen, waardoor het verschil bovenin onveranderd blijft.

Hij moest zich even voorstellen, maar WHC 6 supporter Bertus van de Rozenberg liet eindelijk zijn gezicht weer eens zien langs de lijn bij WHC 6. Hij kwam echter voor zijn 2 neefjes welke bij OWIOS 7 voetballen...

Nadat WHC 6 midweeks de topper tegen WZC Wapenveld 5 had gespeeld, stond vandaag de volgende kraker op het programma; De derby tegen OWIOS 7. Ondanks de aanwezigheid van enkele reuzen bij OWIOS 7, sloeg WHC 6 al snel toe door de lucht. Jack van Ommen kopte een corner van Bjorn Kroes tegen de touwen. De Wezepers gingen daarna op jacht na een 2e doelpunt en deze viel na een dik kwartier spelen. Mathijs van Oene stuitte in eerste instantie nog op de doelman, waarna Niels van der Velde van afstand de rebound binnen pegelde; 2 - 0. De wedstrijd kabbelde hierna een beetje voort, maar na een half uur spelen deed WHC 6 de Oldebroekers een doelpunt cadeau. WHC 6 wou het balletje achterin rond laten gaan, maar zag daarbij een aanvaller van OWIOS 7 over het hoofd. De aanvaller maakte oog in oog met doelman Van de Horst geen fout en schoot de aansluitingstreffer binnen. WHC 6 was het hierna even kwijt en kwam flink onder de druk van OWIOS 7 te staan. De Oldebroekers waren vervolgens dicht bij de gelijkmaker, maar de Wezepers werden gered door de lat. Vlak voor de pauze was WHC 6 nog dicht bij een derde treffer. Een vrije trap van Jacco van Eikenhorst kwam eveneens tegen de lat.

Na afloop kwam na een paar biertjes het hoge woord eruit bij deze 2 OWIOS 7 spelers. De gebroeders Vierhuis zijn stiekem fan van WHC 6

Na de rust had WHC 6 haar zaken weer op orde en ging op zoek naar meer doelpunten. Na 10 minuten spelen was Henrico Pouwels dicht bij de 3 - 1, maar zijn kopbal kwam tegen de pal. Even later was het wel raak voor WHC 6. Na een vlot lopende aanval legde Niels van der Velde de bal terug op Ritger Pap en zijn schot was de doelman van OWIOS 7 te machtig; 3 - 1. Vervolgens viel er lange tijd weinig te beleven totdat OWIOS 7 een kleine 10 minuten voor tijd opeens een flinke kans kreeg. Doelman Gerald van de Horst voorkwam echter een aansluitingstreffer. Hierna kreeg Mathijs van Oene het aan de stok met doelman Wim Vierhuis van OWIOS 7. Beide spelers besloten vervolgens over te gaan tot een potje buikjebonken (winst Vierhuis). Nadat deze gekkigheid was afgelopen zorgde de ingevallen Jack "de intikker" voor het slotakkoord. Na een splijtende pass van Jacco van Eikenhorst kon Jack Vogel alleen op de doelman af en ronde vervolgens beheerst af; 4 - 1. Niet veel later floot scheidsrechter Jan-Willem van Essen voor het einde van de wedstrijd en was overwinning *zoveel* (tel kwijt) op OWIOS 7 een feit. Dinsdagavond speelt WHC 6 thuis een inhaalwedstrijd tegen VIOS Vaassen 3. Aanvang: 20:00