tel. 0578-692510

Heerde, zaterdag 22 april 2023

Veld: 3

Toeschouwers: 16

WHC 6 heeft de uitwedstrijd tegen SEH 4 redelijk eenvoudig gewonnen. In Heerde wonnen de Wezepers met 1 - 4. Nadat WHC 6 in de eerste helft nog wat tegenstand kreeg, kon men in de tweede helft de wedstrijd rustig uitspelen. Met 2 doelpunten was Mathijs van Oene de gevierde man aan de Wezeper kant. Concurrent WZC Wapenveld 5 behaalde tegen ASV Dronten 9 de dubbele cijfers. Doordat beide teams wisten te winnen, blijft de stand bovenin onveranderd. Volgende week zaterdag staat in Wezep de topper: WHC 6 - WZC Wapenveld 5 op het programma.

Onder het genot van een zonnetje ging WHC 6 in Heerde op jacht naar zege nummer 21 van het seizoen. SEH 4 gaf in de eerste helft behoorlijk partij, maar de kansen waren voor WHC 6. Ritger Pap ondernam na 6 minuten zijn eerste doelpoging, maar zijn schot ging net over. Na 12 minuten spelen was het wel raak voor WHC 6. Na een mooie aanval legde Ritger Pap de bal pamklaar voor Mathijs van Oene en hij schoot WHC 6 op voorsprong! Nadat SEH 4 ook haar eerste schot op doel had gelost, hielpen de Heerdernaren WHC 6 bijna een handje. Een verdediger schoot een voorzet van WHC 6 tegen haar eigen paal. Na 21 minuten keek WHC 6 na een standaardsituatie plots tegen de gelijkmaker aan. Een indraaiende vrije trap werd van dichtbij binnen gekopt. WHC 6 raakte niet onder de indruk van de gelijkmaker en de jacht op een nieuwe voorsprong werd ingezet. Jacco van Eikenhorst was al snel dichtbij, maar zijn afstandsschot trof de paal. Jack Vogel mag dan bij WHC 6 gekscherend Jack "de intikker" worden genoemgd, even later liet hij zien wel meer in zijn mars te hebben. Nadat hij zelf de bal had veroverd, krulde hij van afstand de bal schitterend in de rechter bovenhoek. Voor de rust kreeg WHC 6 vervolgens nog twee mogelijkheden. De keeper van SEH 4 keerde echter een schot van Jacco van Eikenhorst en pakte even later een kopbal van Jack van Ommen.

Oude garde WHC 6 Kantine Casuals arriveren in Heerde

Na de rust werd WHC 6 al snel meerdere malen gevaarlijk uit hoekschoppen. Jack van Ommen (redding keeper) en Mathijs van Oene (net naast) waren koppend het dichtste bij. In de 54e minuut werd de score wel uitgebreidt. WHC 6 bouwde op via de rechterflank en via Jacco van Eikenhorst werd Mathijs van Oene de hoek ingestuurd. De rechtshalf van WHC 6 wou de bal vervolgens voorgeven, maar net zoals tegen Wapenveld 2 vloog de bal in één keer binnen; 1 - 3. Als iets één keer gebeurt, is dat een incident. Als het in korte tijd twee keer plaats vindt is dat heel toevallig. Gaan we binnenkort spreken van een patroon? Na een uur spelen werd de wedstrijd beslist. Na een passje van Jack Vogel verscheen Ritger Pap alleen voor de doelman en hij schoot de 1 - 4 binnen. SEH 4 gaf zich hierna wel gewonnen en verdedigend kwamen de Wezepers niet meer in de problemen. Aangezien de scherpte bij WHC 6 vervolgens aanvallend ontbrak, ging het duel vervolgens als een nachtkaars uit. Na 90 minuten floot de scheidsrechter voor het einde voor de wedstrijd en gingen de 3 punten weer mee naar Wezep. De voorsprong van koploper WHC 6 blijft 11 punten op WZC Wapenveld 5, waarbij WZC nog 2 inhaalwedstrijden te goed heeft. De voorsprong in verliespunten in dus 5 punten. Volgende week speelt WHC 6 thuis de topper tegen WZC Wapenveld 5. Kan WHC 6 de Wapenvelders een definitieve knock-out uitdelen of kan WZC het nog spannend maken? Komt dat zien!