tel. 038-3765255

Wezep, zaterdag 12 november 2022

Veld: C

Toeschouwers: 29

Koploper WHC 6 heeft ook de thuiswedstrijd tegen Sv Zalk 3 weten te winnen. Na een lastig half uur wist WHC 6 de wedstrijd naar haar toe te trekken. Na een 2 - 0 ruststand werd het uiteindelijk 4 - 0. De Wezepers hebben na 6 wedstrijden nog steeds de volle buit. De nummers 2 t/m 6 wisten hun wedstrijd ook te winnen, waardoor er geen veranderingen in de top van de ranglijst zijn.

Vandaag stond er weer een wedstrijd op Sportpark Mulderssingel op het programma

WHC 6 had het erg lastig in het eerste half uur van de wedstrijd. Sv Zalk 3 zette de druk er gelijk flink op en de Wezepers moesten alle zeilen bij zetten. WHC 6 kwam amper tot aanvallen toe en had haar handen vol aan de Zalker aanvallers. Ondanks het overwicht wist Sv Zalk 3 nog niet tot grote kansen te komen. Na 17 minuten spelen kwam deze kans er wel. Een aanvaller van Sv Zalk 3 had een voorzet voor het binnen tikken, maar zijn inzet ging rakelings naast. Niet veel later kreeg ook WHC 6 haar eerst mogelijkheid. Een schot van Wout Schoonhoven belandde hoog in het vangnet.

Aan supporters geen gebrek deze middag

Na een half uur spelen kwam WHC 6 echter uit het niets op voorsprong. Na een snelle ingooi van Jack Vogel kon Rene Kroes richting het doel van Zalk. Hij schudde eerst een verdediger van zich af, waarna hij vervolgens de bal in de verre hoek binnenschoot. Dit doelpunt deed gelijk de wedstrijd kantelen, want WHC 6 kreeg de wedstrijd onder controle. De Wezepers trokken meer ten aanval en even later ging de bal op de stip nadat Jack Vogel werd gevloerd. Jacco van Eikenhorst eiste de strafschop op en schoot de 0 - 2 feilloos binnen. Deze tussenstand bleef vervolgens tot aan de rust op het scorebord staan.

Goos Doornewaard lost Rene Kroes af

Na de rust schoot WHC 6 uit de startblokken en besliste binnen 5 minuten de wedstrijd. Nadat eerst Ritger Pap op aangeven van Jack Vogel de 3 - 0 had binnen geschoten, ging de bal even later weer op de stip. Dit maal ging Jack Vogel achter de bal staan en hij schoot de bal onhoudbaar binnen. Zonder groots te spelen kwam WHC 6 niet meer in de problemen. Verdedigend werd er weinig meer weg gegeven en bleef men op zoek gaan naar meer doelpunten.  Ondanks een aantal gevaarlijke aanvallen, ontbrak hiervoor de scherpte. Na 90 minuten floot scheidsrechter Jacco van de Beek voor het einde van de wedstrijd en was de 6e zege op rij een feit. Volgende week staat voor WHC 6 in Oldebroek de derby op het programma. De aftrap tegen OWIOS 7 vindt plaats om 14:30.