tel. 038-3765255

Wezep, zaterdag 25 maart 2023

Veld: C

Toeschouwers: 14

WHC 6 heeft ook haar 16e wedstrijd van het seizoen gewonnen en heeft nog steeds de volle buit. Op Sportpark Mulderssingel werd in een waar voetbalgevecht Wapenveld 2 met 5 - 3 verslagen. Makkelijk ging het niet, want Wapenveld 2 gaf deze middag behoorlijk partij. Na de rust werd een 1 - 2 achterstand omgebogen naar een 5 - 3 zege. Door deze zege blijft WHC 6 aan kop en heeft men 5 punten meer dan nummer 2 WZC Wapenveld 5.

Herfstachtige omstandigheden in Maart

Een flinke wind en een hobbelig veld maakte het extra lastig voor beide teams deze middag. Mede door deze omstandigheden ontstond er een waar voetbalgevecht met veel strijd en duels. WHC 6 keek deze middag al snel tegen een achterstand aan. Na een corner bleef de bal hangen vlak voor de goal. De Wezepers stonden erbij, keken er naar en zagen een speler van Wapenveld 2 wel allert reageren; 0 - 1. Na 5 minuten spelen werd Jacco van Eikenhorst gevloerd binnen de 16 en ging de bal op de stip. Hij nam vervolgens zelf plaats achter de bal en schoot de gelijkmaker tegen de touwen; 1 - 1. Hierna gaven beide teams elkaar geen duimbreedte toe en waren kansen zeer schaars. Wapenveld 2 had de eerste helft de harde wind in de rug en enkele indraaiende voorzetten zorgden wel voor enkele hachelijke momenten voor het Wezepers doel. WHC 6 kwam niet verder dan een schot van Theo van de Brink, maar zijn inzet ging een metertje over. Vlak voor de pauze ging het mis voor de Wezepers. De verdediging was uit positie en Wapenveld 2 kwam met een snelle uitbraak. Een aanvaller kon opstomen over de rechterkant en leverde een lage voorzet af. Ondanks een Wezeper overtal in het strafschopgebied kon een andere aanvaller ongehinderd raak schieten; 1 - 2. Gesteund door de wind in de rug ging WHC 6 in de 2e helft op jacht naar de 3 punten. De Wezepers waren de 2e helft de betere partij en kwamen meer tot aanvallen toe. Wout Schoonhoven was al snel dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal kwam tegen de lat.

Verzeupen kattie

Nadat WHC 6 in de eerste helft flink last van de tegenwind had, hielp de wind in de rug de 2e helft een handje mee. In de 52e minuut zag Jacco van Eikenhorst de wind met zijn cornerbal aan de haal gaan en zag hij zijn corner in de verre hoek binnenwaaien: 2 - 2. Nadat Wouter van Diepen nog een bal in de handen van de doelman had gekopt, hielp de wind WHC 6 wederom een handje. Mathijs van Oene werd de diepte ingestuurd door Patrick Mensen en zijn voorzet viel met behulp van de wind ook in 1 keer binnen; 3 - 2. Ondanks zijn wat gelukkige doelpunt, nam hij wel sportief revenche voor zijn wisselbeurt. Nadat hij de afgelopen weken meerdere keren met een kater op het veld stond, moest hij deze middag voor straf op de bank plaatsnemen. Hij pakte het signaal echter prima op en speelde een verdienstelijke 2e helft. WHC 6 drukte vervolgens door en was een aantal maal dicht bij een uitbreiding van de voorsprong. Nadat er eerst een inzet van Wouter van Diepen voor de lijn werd gekeerd, schoot Jasper Kuiper uit een voorzet net naast. Even later was het wel raak. Jacco van Eikenhorst had de bal van Niels van der Velde ontvangen en schoot vervolgens van afstand strak raak; 4 - 2. Hierna kabbelde wedstrijd wat voort en leek Wapenveld 2 zich gewonnen te geven. Echter was tien minuten voor tijd de spanning weer helemaal terug nadat Wapenveld 2 de 4 - 3 had binnen geschoten. De spanning was echter van korte duur, want Jasper Kuiper schoot binnen een minuut de 5 - 3 binnen. Hiermee was het verzet van Wapenveld 2 wel verbroken. Nadat scheidsrechter Jan-Willem van Essen na 90 minuten voor het einde van de wedstrijd had gefloten was de 16e driepunter op rij een feit. Volgende week speelt WHC 6 een uitwedstrijd tegen Zalk 3, aftrap 12:00.