tel. 038-4478920

Wapenveld, zaterdag 5 november 2022

Veld: 1

Toeschouwers: 23

Koploper WHC 6 heeft in Wapenveld ook haar 5e competitiewedstrijd in winst weten om te zetten. Ondanks een matige wedstrijd boekte WHC 6 alsnog een ruime overwinning. Halverwege de wedstrijd stonden de Wezepers al met 0 - 3 voor en liep men in de 2e helft uit naar een 2 - 7 zege. Met 15 punten uit 5 wedstrijden blijft WHC 6 aan kop en heeft nog een inhaalwedstrijd tegen de hekkensluiter te goed. Ook de nummers 2 t/m 6 wisten hun wedstrijd te winnen.

De eerste supporters komen aan in Wapenveld

Op deze herfstachtige zaterdag schoot WHC 6 uit de startblokken en binnen 20 seconden was Bjorn Kroes al dicht bij de openingstreffer. WHC 6 bleef in de openingsfase kansen krijgen en na 6 minuten spelen was het dan wel raak. Op aangeven van Theo van de Brink schoot Bjorn Kroes de 0 - 1 binnen. Binnen de minuut wist WHC 6 de score al te verdubbelen. Gerwin van de Poll lanceerde Jacco van Eikenhorst richting het Wapenvelder doel en hij ronde vervolgens beheerst af. Daar waar de supporters al aan een galashow begonnen te denken, zakte het niveau behoorlijk in na deze 0 - 2 voorsprong. WHC 6 grossierde in balverlies en maakte het zich zelf onnodig lastig. Door het vele balverlies kon Wapenveld 2 er een aantal maal gevaarlijk uitkomen en wist Gerald van der Horst nog net een bal uit de hoek te tikken.

No Pyro, No Party

Dat het niet liep bij de Wezepers was regelmatig goed te horen, want er werd deze middag behoorlijk gemopperd op elkaar. Ondanks het matige spel van WHC 6 kwam de voorsprong niet in gevaar en bleven de Wezepers kansen krijgen. In de 38e minuut viel de 0 - 3 en ging WHC 6 comfortabel aan de leiding. De keeper dacht een diepe bal van Dick Kroes te kunnen vangen, maar Gerwin van de Poll was net eerder bij de bal en kopte de 0 - 3 binnen. Vlak voor de rust was Wapenveld 2 nog dicht bij de aansluitingstreffer, maar Gerald van der Horst bracht redding. Na de rust schroefde WHC 6 al snel de score verder op. Na een steekpass van Ritger Pap kon Rene Kroes alleen op het doel af en schoof de bal langs de doelman binnen; 0 - 4.

Het uitvak

Nog binnen het uur kwam ook de 0 - 5 op het scorebord. Na voorbereidend werk van Mathijs van Oene besloot Jasper Kuiper het van afstand te proberen en hij zag dat zijn schot de keeper te machtig was. Ondanks de ruime voorsprong leed WHC 6 nog steeds veel balverlies. Wapenveld 2 wist hier van de profiteren en binnen 10 minuten counterden de rood-zwarten zich terug tot 2 - 5. Verder lieten de Wezepers het niet komen en een kwartier voor tijd viel de 2 - 6. Op aangeven van Rene Kroes schoot Ritger Pap de bal binnenkant paal binnen. Het mooiste doelpunt van de middag werd bewaard voor het laatst. Na een pass van Bjorn Kroes kon Ritger Pap alleen op het Wapenvelder doel af. Echter in plaats van het 1 tegen 1 duel met de keeper op te zoeken, besloot hij van grote afstand de bal over de keeper te schieten; 2 - 7. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en gingen de 3 punten mee naar Wezep. Volgende week zaterdag speelt WHC 6 een thuiswedstrijd tegen Zalk 3, aftrap: 14:30.

De week is er een nieuwe rubriek bij de statistieken: "Daan's Cijfers". Menig WHC 6 speler komt uit de opleiding van Han Danenberg en hij is een fanatieke volger van WHC 6. Hij besloot de spelers van WHC 6 te beoordelen en hij was deze middag behoorlijk kritisch.