tel. 0525-685901

Elburg, zaterdag 1 oktober 2022

Veld: 3

Toeschouwers: 19

WHC 6 heeft haar openingswedstrijd van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij ESC 5 werd er met 0 - 3 gewonnen, nadat er tijdens de rust nog de brilstand op het scorebord stond. Beide ploegen waren voetballend aan elkaar gewaagd deze middag. ESC 5 kreeg de grootste kansen voor de rust, maar wist er geen 1 te verzilveren. In de 2e helft kreeg WHC 6 de grootste kansen en wist wel met scherp te schieten. WHC 6 staat nu op de 4e plek met 1 wedstrijd minder gespeeld dan de top 3.

Elburg liep uit om WHC 6 aan het werk te zien

De Wezepers begonnen goed aan de wedstrijd en was veelvuldig aan de bal. ESC 5 werd ver van het doel gehouden en WHC 6 ging op zoek naar kansen. Gevaarlijk wist WHC 6 echter niet te worden in het eerste kwartier, al werd er wel een strafschop geclaimd. Bjorn Kroes werd door de doelman tegen de vlakte gebeukt, maar de scheidsrechter vond het niets. De eerste beste uitbraak van ESC 5 leverde gelijk een 100% kans op. De Elburgers konden met 2 spelers alleen op doelman Van der Horst af, maar wisten dit niet uit te spelen. Niet veel later presteerde ESC 5 het nogmaals om zo'n situatie niet om te zetten in een doelpunt. Hierna was WHC 6 dicht bij een voorsprong. Een schot van Patrick Mensink vanaf de 16 werd door de doelman uit de kruising getikt.

No pyro, No party

Ondanks dat beide ploegen qua spel weinig voor elkaar onderdeden, bleeft WHC 6 moeite met diepgaande ESC'ers houden. Wederom kon er een aanvaller van ESC 5 alleen op het doel af, maar doelman Gerald van der Horst bleef hem in deze 1 tegen 1 situatie de baas. Vlak voor de rust kreeg WHC 6 nog een mogelijkheid, maar een schot van Wouter van Diepen eindigde in het zijnet. Na de rust waren de rollen omgedraaid. WHC 6 het de zaakjes verdedigend weer op orde en wist nu vaker gevaarlijk te worden. De eerste beste uitbraak leverde gelijk een doelpunt op, al kreeg men hierbij de hulp van ESC 5. Een lange bal werd door een verdediger ongelukkig getoucheerd, waarna Jack Vogel de bal voor het intikken had. Wat volgde was een boeiend schouwspel, waarbij het alle kanten nog op kon.

Goos Doornewaard tevreden na zijn rentree

Na een kleine 80 minuten spelen kwam echter de beslissing deze middag. Jacco van Eikenhorst kopte de bal uit een vrije trap over doelman heen, waarna Patrick Mensink het laatste tikje gaf; 0 - 2. Hierna klom het publiek op de banken, want na een jaar blessure leed maakte Goos Doornewaard zijn rentree. Niet veel later stond hij aan de basis van het 3e doelpunt. Goos Doornewaard won het duel aan de zijlijn en bezorgde de bal bij Jack Vogel. Die bracht op zijn beurt Jacco van Eikenhorst in stelling. Hij zag dat de doelman te ver voor zijn doel stond en schoot van afstand de bal over hem heen; 0 - 3. Hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en zo gingen de 3 punten mee naar Wezep. Volgende week zaterdag speelt WHC 6 een thuiswedstrijd tegen de nummer 2 DSV'61 6.