8091GE
WEZEP
tel. 038-3765255

Opstelling

Zaterdag 19 februari was het dan gelukkig weer zover. Eindelijk weer een wedstrijd in competitieverband. Bijna zou storm Eunice het nog verpesten, maar gelukkig kon de wedstrijd door gaan.  Ook was het nog spannend of iedereen op tijd aan boord kon zijn, maar ook dat bleek gelukkig het geval. Jochem Oude Booyink speelde zijn wedstrijd in het 2e om voldoende minuten te maken en wedstrijd fit te worden. Om 14.33 uur floot scheidsrechter Alex van Kraay voor het beginsignaal en samen met de assistenten Bram Boerma en Johan Wesseling leidden zij de wedstrijd in goede banen.

De start van de wedstrijd was een beetje stroef van beide kanten. Het was wat aftasten en de bal werd rond gespeeld. WHC probeerde wel naar voren te komen en de tegenstander met positiespel uit elkaar te spelen. v.v Winsum zat er wel kort op en gaf WHC weinig ruimte om richting het doel te komen. Een vrije trap van Sargon Gourye zorgde voor het eerste wapenfeit maar zijn inzet was wat te slap en een gemakkelijke prooi voor keeper Wouter Meijer van v.v. Winsum. Al met al lag het tempo van beide kanten in het begin te laag en er werd te weinig agressie en energie in de wedstrijd gestoken.

Het spel speelde zich vooral af op middenveld. In de 15e minuut dan een scrimmage in het strafschop van v.v. Winsum. Nathan Duim kreeg uiteindelijk op rechts de bal maar zijn schot ging in het zijnet. Het was wel het signaal voor de spelers van WHC om er meer energie in te stoppen en het tempo op te voeren. Er werd meer druk op de verdediging van v.v. Winsum gezet.

Het was Jelle Post die zich op links goed vrijspeelde en een strakke lage voorzet gaf op Stef van Oene die behoorlijk vrij stond. Stef raakte de bal helaas niet goed en hierdoor ging een grote mogelijkheid voorbij. Toch kwam WHC daarna vrij snel op voorsprong. In de 21e minuut was het Nathan Duim die de scoorde opende. Een combinatie met Stef van Oene leek te mislukken maar door attent te reageren kon Nathan er alsnog met de bal vandoor.  Hij speelde Sander Krijns op rechts aan in het strafschopgebied, die met een listige hakbal de bal weer bij Nathan Duim kreeg. De inzet werd in eerste instantie nog gekeerd door keeper Wouter Meijer maar in de rebound was het alsnog raak. Dat was voor v.v Winsum het moment om er ook meer energie in te stoppen.
Een vrije trap van v.v Winsum werd in het strafschopgebied doorgekopt maar de vrijgekomen speler schoot de bal hoog over.  Het was wel duidelijk dat WHC snel voor het 2e doelpunt moest gaan zorgen want bij de stand van 1 - 0 bleef v.v. Winsum hoop houden. WHC probeerde het initiatief te houden en weer naar voren te komen. Opnieuw een vrije trap van Sargon Gouriye. Deze werd laag ingeschoten en via een blok kwam de bal bij Nathan Duim. Zijn schot ging hoog over het doel. WHC voerde de druk wat verder op en dat leverde wel wat mogelijkheden op maar geen echte grote kansen.

In de 28e minuut speelde Sander Krijns zich goed vrij en schoot met links in. Een verdediger van v..v. Winsum kon met de voet redding brengen ten koste van een hoekschop. Die leverde helaas niets op. Het was WHC dat de bovenliggende partij was en bleef zoeken naar mogelijkheden. v.v Winsum bleef ook hard werken en er werd meer strijd getoond van beide kanten.  WHC gaf weinig tot niets weg en keeper Jasper Kuiper had in de eerste helft niet al te veel te doen. Er waren nog een paar mogelijkheden voor WHC maar die werden niet benut. Scheidsrechter Van Kraay gaf nog geel aan Nathan Duim en Sargon Gourye om duidelijk te maken waar de grenzen liggen. Ruststand 1 - 0.

In de rust wisselde trainer Richard Karrenbelt van WHC niet en ging met dezelfde 11 aan de 2e helft beginnen. Bij v.v. Winsum bleef Tomas Kauw in de kleedkamer achter en werd vervangen door Roël Batema. Het was v.v. Winsum dat behoorlijk agressief uit de startblokken kwam en probeerde WHC naar achteren te duwen. Hierdoor was er weinig tijd en ruimte voor WHC om goed te combineren en van achteren op te bouwen. Er waren veel overtredingen van beide kanten waardoor het spel behoorlijk ontregeld werd. In deze fase trok scheidsrechter Van Kray 2x geel voor spelers van v.v. Winsum, Wouter Bloem en Heinze Andringa. Na een kwartier in de 2e helft was het toch weer WHC was het initiatief nam. Het was Sargon Gouriye die met een goede actie op links doorging en vanaf de achterlijn met links een perfecte voorzet had op Stef van Oene die volledig vrij stond in het strafschopgebied. Hij nam de bal op de borst aan maar schoot van dichtbij hoog over. Misschien was een directe kopbal wel beter op zijn plaats geweest.
Eén minuut later was het keeper Jasper Kuiper die met een verre uittrap vanaf de grond Sander Krijns bereikte. Sander kon alleen door op de keeper die hij simpel omspeelde en zo de 2 - 0 liet aanteken. v.v.Winsum voerde na de 2 - 0 de druk wat verder op en loerde op een mogelijkheid om de aansluitingstreffer te maken. In de 61e minuut kon Jasper Kuiper een kans voor v.v. Winsum onschadelijk maken ten kostte van een hoekschop. WHC had even wat moeite om zich onder de druk uit te voetballen maar kon door goed stand houden. Stap voor stap kwam WHC er weer meer uit en creëerde ook weer wat kansen. In de 70e minuut was het Jelle Post die de bal goed vast hield en na een aantal kap - en draaibewegingen een diepe bal over de verdediging van v.v. Winsum gaf en zo Sargon Gouriye bereikte die zo alleen op keeper Wouter Meijer af kon. Heel beheerst en rustig schoot hij de bal in de linkerhoek en bracht daarmee de stand op 3 - 0.

v.v Winsum kreeg daarna een paar goede schietkansen maar deze gingen allemaal net naast of net over. WHC kreeg in de 78e minuut nog een goede mogelijkheid. Dinand Burgmeijer ging op rechts goed door en kreeg de bal bij Stef van Oene. De keeper van v.v. Winsum redde echter goed en voorkwam daarmee de 4 - 0.  Het was echter 2 minuten later toch plotseling raak voor v.v. Winsum. De bal werd door WHC niet goed verwerkt. In eerste instantie belandde de bal nog op de lat maar in de rebound kon Tijs Mulder alsnog de 3 - 1  maken. Voor v.v. Winsum het sein op nog even alles uit de kast te halen en proberen er nog wat uit te halen. Dan moet er wel goed opgelet worden en geen fouten worden gemaakt. Helaas was dat voor hen wel het geval. Stef van Oene profiteerde daar goed van. Hij kon alleen op de keeper af die hij goed omspeelde en zo eindelijk zijn doelpunt kon meepakken. Stand 4 - 1 waarmee WHC de wedstrijd in het slot gooide.

Nog wat kleine mogelijkheden ontstonden er maar die werden verder niet benut. In het laatste 20 minuten werd er door trainer Karrenbelt 5x gewisseld. In de 70e minuut was het Nathan Duim die het veld verliet voor Jesse van 't Ende, in de 76e minuut 2 wissels, Sargon Gouriye en Sander Krijns werden vervangen door Belan Zend en Dinand Burgmeijer. In de 82e minuut kon Niels Wolterinck zijn opwachting maken en verving Sylvain Vierhuizen. Eindstand werd 4 - 1. Een zeer verdiende overwinning voor WHC. Een mooie en goede start van de competitie waarmee de groep verder kan.

Zaterdag 26 februari speelt WHC uit tegen v.v. Groningen. Aanvang 14.30 uur en de wedstrijd zal geleid worden door scheidsrechter R.M. Berends.