8091GE
WEZEP
tel. 038-3765255

Verslag en Samenvatting WHC 1 – Zeerobben 1

Zaterdag 23 oktober speelde WHC 1 onder goede weersomstandigheden thuis tegen DeZeerobben 1 uit Harlingen. Een onherkenbaar WHC t.o.v. vorige week in Groningen tegen PKC ’83. Nu werd er vanaf de eerste minuut druk gezet en de mannen van Zeerobben waren niet bij machte om daar onderuit te komen.
Een fel en offensief WHC liet gelijk zien wat de opdracht was en dat resulteerde al na 6 minuten in een 1 - 0 voorsprong. Het was Sylvain Vierhuizen die een prima pass op Stef van Oene gaf. Deze mogelijkheid werd meteen door hem benut. Na enkele kapbewegingen schoot hij de 1- 0 binnen. Na 10 minuten kopte Jasper Bremmer een prima voorzet van Stef van Oene op de paal.
WHC bleef gaan en na 26 minuten vergaten zowel Belan Zend als Stef van Oene een grote mogelijkheid om te scoren en zo de voorsprong verder uit te breiden. In de 29e minuut een goede actie van Jelle Post die naar binnen trok en vanaf de 16 meter schitterend de 2 – 0 binnenschoot. Na meerdere goede kansen voor de WHC aanvallers bracht Belan Zend in de 44e minuut na een voorzet van Stef vanOene de 3-  0 stand op het scorebord, wat ook tevens de ruststand werd.

In de 2e helft een zelfde spelbeeld en het was opnieuw Stef van Oene die in de 53e minuut, na een voorzet van Belan Zend de 4- 0 binnenschoot . Enkele minuten later raakte Jasper Bremmer wederom de paal en het  was dezelfde Jasper Bremmer die zijn goede spel in de 60e minuut bekroonde met een rake kopbal en de stand op 5- 0 bracht.

Doelman Jasper Kuiper van WHC hoefde vandaag zo goed als niet in actie te komen. Er stond een verdediging die helemaal niets weggaf. WHC was vandaag duidelijk een maatje te groot voor de Zeerobben. Het laatste half uur werd er van beide kanten volop gewisseld en het bleef een kansen festival. Helaas vergat WHC om een nog grotere uitslag neer te zetten. Hiermee werd dan ook de eindstand van 5 – 0 bereikt.

Volgende week gaat WHC op bezoek bij koploper Olde Veste ‘54 in Steenwijk, die nog zonder puntenverlies is. Voor WHC een belangrijke wedstrijd om zo in de strijd te blijven voor de 1e plaats. Hopelijk kunnen ze na het goede spel tegen De Zeerobben daar een goed vervolg aan geven.