Accommodatie

Onbekend

Opstelling WHC 1

Verslag Blauw Wit ’34 – WHC                                                                       3 oktober 2020

WHC speelde vandaag de uitwedstrijd bij Blauw Wit ’34 te Leeuwarden. Door de verscherpte maatregelen in verband met het nog steeds oprukkende Corona virus, werden er helaas geen toeschouwers toegelaten. Gelukkig werd er wel toegestaan dat WHC Club TV de wedstrijd door middel van een livestream mocht uitzenden. Zo konden de trouwe supporters en belangstellenden de wedstrijd toch volgen. Dank aan de medewerkers van WHC Club TV.

Vorige week speelde WHC thuis tegen Drachtster Boys. Deze wedstrijd was niet best van WHC kant en leverde dan ook erg veel kritiek op. Waarschijnlijk is daar goed over gesproken en op de trainingen aandacht aan besteed, want we zagen vandaag een totaal ander WHC. Vanaf de aftrap werd er direct aangevallen en dat resulteerde in de 3e minuut al tot succes. Dennis Hettinga kreeg een voorzet van rechts zomaar voor zijn voeten en hij kon geheel vrijstaand de 0 – 1 binnen schieten. Gesteund door dit vroege succes bleef WHC de aanval zoeken en zo zagen we een aantrekkelijk duel met over en weer kansen. De WHC defensie stond vandaag zeer goed en gaf geen kansen weg. Uitblinker Bremmer heerste op het middenveld met goede steun van Nathan Duim. De actieve aanvallers Jelle Post en Dennis Hettinga bleven gevaarlijk. Het was te danken aan het goede keeperswerk van Kevin Wilpstra  dat Blauw Wit ’34 door zijn reddingen op de been bleef. Stef van Oene was een plaag voor ex-prof Martijn Barto en dat leverde leuke duels op. Aanvoerder Bob Schepers van Blauw Wit ‘34 zorgde steeds weer voor gevaarlijke counters. Het bleef dus oppassen geblazen voor WHC. Ruststand 0 - 1

In de 2e helft kreeg WHC steeds meer grip op de wedstrijd. Er volgden meerdere kansen, maar met het afwerken zat het vandaag niet mee. Het duurde tot de 70e  minuut dat, na een prachtige aanval van WHC over meerdere spelers, Sargon Gouriye aan Dennis Hettinga de kans bood om de 0 - 2  aan te tekenen. WHC bleef gevaarlijk en Blauw Wit ‘34 zag geen kans om bij doelman Jasper Kuiper in de buurt te komen. Na 93 minuten maakte de scheidsrechter een eind aan dit sportieve duel met een verdiende overwinning voor WHC.