21 september 2019 14:30

Onbekend

Opstelling WHC 7

Doornspijk, zaterdag 21 september 2019

WHC 7 is het seizoen 2019 / 2020 begonnen met een 3 - 5 zege op DSV’61 4. De wezepers speelden deze middag niet groots, maar 10 sterke minuten waren genoeg voor de zege. Nadat DSV’61 4 begin 2e helft op voorsprong kwam, liep WHC 7 daarna snel uit naar een 2 - 4 voorsprong. Het werd alsnog billenknijpen voor de Wezepers, maar de 3 punten gingen mee naar Wezep.

WHC 7 begon slap aan de wedstrijd en zag al snel een kopbal van DSV’61 4 op de lat belanden. Nadat Theo van de Brink nog rakelings naast schoot, moest WHC 7 toezien dat DSV’61 4 een behoorlijk aantal kansen kreeg. Ook de lat bracht voor de 2e maal redding voor de Wezepers. Na 20 minuten spelen was het echter WHC 7 die als eerste wist te scoren. Dick Kroes nam van afstand het doel onder vuur en zag de keeper van DSV’61 4 niet geheel vrijuit gaan.

De voorsprong was echter van korte duur, want DSV’61 4 kwam snel op gelijke hoogte. Een hoge bal van de zijkant viel in de verre hoek binnen. De wedstrijd was hierna redelijk in evenwicht en voor de rust kregen beide ploegen geen grote kansen meer. Na de rust kwam DSV’61 4 al snel op voorsprong. Gerwin van de Poll bleek nog in de vakantiemodus te staan en verleende zijn tegenstander een vrije doortocht: 2 - 1.

De Wezepers waren opeens wakker en liepen 10 minuten compleet over DSV’61 4 heen. Als eerste mocht Jack Vogel aanleggen voor een vrije trap. De bal leek een makkelijk prooi voor de doelman te worden, maar wederom grabbelde hij compleet mis; 2 - 2. WHC 7 drukte door en kwam al snel opnieuw op voorsprong. Op aangeven van Theo van de Brink schoot Jeroen Reitsma de 2 - 3 binnen. Even later was Jeroen Reitsma zelf de aangever, waarna Bjorn Kroes de bal binnen pegelde; 2 - 4.

De wedstrijd kakte hierna weer in en DSV’61 4 kwam niet verder dan wat afstandsschoten. WHC 7 had de wedstrijd onder controle, maar moest een klein kwartier voor tijd tijdelijk met 10 man verder. Wout Schoonhoven pakte een domme gele kaart en DSV’61 4 drong vervolgens weer aan. DSV’61 4 kwam 5 minuten voor tijd terug tot 3 - 4 en werd het zowaar nog spannend. WHC 7 ontsnapte zelfs toen een kopbal in het zijnet belande. WHC 7 bleef overeind en kwam in de slotminuut nog op 3 - 5. Robert Plender werd gevloerd in het strafschopgebied, waarna Jack Vogel de strafschop benutte.

De scheidsrechter floot hierna direct voor het einde van de wedstrijd en was de eerste zege van dit seizoen een feit. Volgende week speelt WHC 7 en thuiswedstrijd tegen WZC Wapenveld 3. De Wapenvelders wonnen met maar liefst 9 - 0 van SEH 6, dus de Wezepers zijn gewaarschuwd. De aftrap vind plaats om 14:30.