WHC JO10-1 toont karakter tegen Epe JO10-1G

WHC JO10-1

1e klasse 9

24 november 2018 10:15

Onbekend

De boys van WHC JO10-1 moesten zaterdag 24 november op bezoek bij de JO10-1 van Epe, de JO10-1 van Wezep was
na een zeer sterke start van het seizoen in de eerste klasse met geen enkel verlies partij en als een van de enige 4 teams binnen de jeugd van de vereniging die een ronde verder zijn in het KNVB bekertoernooi voor jeugdteams bezig aan een iets mindere reeks met een nipte verliespot twee weken terug in Lemerleveld en afgelopen zaterdag een gelijkspel tegen CSV’28. Epe JO10-1 had tot dusver maar 1 wedstrijd verloren en zou dus een sterke tegenstander worden, maar de boys gingen vol vertrouwen de wedstrijd in en al na enkele minuten tikte WHC de 0-1 binnen na een mooie aanval over meerdere schijven. Dat de tegenpartij zich niet maar zo gewonnen gaf bleek al na enkele minuten toen de stand was gekanteld naar 2-1 in het voordeel van de thuisploeg. De blauwwitten uit Wezep toonden veerkracht en mede door een rotsvaste achterhoede aangevuld met een aantal behendige aanvallers werd de stand nog voor rust weer gekeerd en liepen de boys zelfs uit naar een 3-5 voorsprong. Bij de meeste doelpunten werd bijna de hele ploeg gevonden en de jongens lieten met grote regelmaat mooi voetbal zien. Na de rust waren de boys het even kwijt, dit was mede te wijten aan een paar dubieuze spelmomenten waar telkens de beslissing in het voordeel viel van de thuisploeg en tijdens de laatste time-out keken de boys zelfs tegen een 8-6 achterstand aan. Na een tactische toespraak van de leider in de laatste time-out namen de jongens het mes tussen de tanden en werd er met volle overgave gevoetbald voor de overwinning. Eerst leek het er op dat het geluk vandaag niet aan hun kant lag maar langzaam lieten ze de wedstrijd weer kantelen mede door collectief goed voetbal te laten zien en via een 8-8 gelijkspel werd de bevrijdende 8-9 tegen de touwen geschoten. De spelbegeleider hield lang na de reguliere speeltijd zijn fluit in de mond, waarschijnlijk hopende op een gelijkspel, maar toen de boys de 8-10 binnen schoten floot hij de wedstrijd af en was een tweede nederlaag voor Epe een feit en hadden de boys uit Wezep karakter getoond om in deze zwaarbevochten wedstrijd alsnog de drie punten mee te nemen naar Wezep. Ook hielden ze hiermee het goede vooruitzicht om weer te promoveren naar de hoofdklasse en zich de tweede seizoenshelft te meten met hoofdklassers uit de omgeving.