15 september 2018 14:30

Onbekend

Opstelling

Zaterdag 15 september stond voor WHC de 2e thuiswedstrijd op de agenda. Titelkandidaat DUNO D. kwam op bezoek in Wezep. De selectie van WHC was op Django van der Landen en Gerald van de Horst na compleet beschikbaar.

Vanaf de aftrap lieten de gasten uit Doorwerth met goed combinatievoetbal zien dat ze over een zeer goede selectie beschikken. In de 2e min resulteerde dit al in een kans voor Duno maar WHC keeper Jasper Kuiper stond op zijn plek en kon handelend optreden. Het eerste kwartier had WHC weinig in te brengen, enkele snelle uitvallen van het aanvalstrio Post, van Marle en Guveli konden niet worden omgezet tot kansen. Het grootste verlies wat WHC opliep deze middag was in de 14e minuut een blessure voor WHC speler Kevin Coenraad. Het is nog niet te zeggen wat Kevin heeft opgelopen maar de eerste diagnose is niet positief. Kevin werd vervangen voor Taco Reijnen.

WHC kwam steeds beter in de wedstrijd. In de 28e minuut nam WHC dan ook brutaal de voorsprong met een geweldige goal van WHC buitenspeler Jelle Post. Met een actie op de rand van de 16 kreeg hij de bal voor zijn linkerbeen en werkt deze zeer fraai binnen.
WHC had in deze fase de wedstrijd goed onder controle. Toch profiteerde DUNO in de 34e minuut van een te korte terugspeelbal. Shapoul Ali kon alleen op Jasper Kuiper af en beheerst tekende hij de 1-1 aan. Een tweede grote klap voor de mannen van trainer Wiljan Mossing Holsteijn zou je zeggen. Maar ook deze keer rechtten de blauwwitte leeuwen de rug en bleef WHC vol bravoure de aanval zoeken.

Een schot van de opvallende Huseyin Guveli werd door keeper Ter Mate tot corner verwerkt. In de 38e minuut pakte WHC dan ook terecht weer de voorsprong door goed doorgaan van Guveli aan de linkerkant van het veld. Hij kon de bal voorzetten op de inkomende Jonathan van Marle. Deze haalde verwoestend uit en liet doelman ter Mate kansloos (2-1). DUNO was de macht over de wedstrijd kwijt. In de 43e minuut wisselde DUNO D. Ted Heijckmann en voor hem in de plaats kwam Purrel Frankel. Tot aan de rust gebeurde er weinig  en kon WHC verrassend gaan rusten met een 2-1 voorsprong.

WHC begon de tweede helft met één wijziging. Melvin Velthuis was geblesseerd in de kleedkamer achter gebleven en voor hem in de plaats maakte David Spoelstra zijn officiële debuut.
DUNO probeerde het spel weer naar hun hand te zetten. Dit resulteerde in de 51e minuut in een goede mogelijkheid voor Joey Godee maar de Jasper Kuiper redde wederom knap. WHC bleef verder vrij goed op de been en was met enkele uitbraken redelijk gevaarlijk.  Ook DUNO kreeg in de 57e minuut te maken met een zware blessure. Middenvelder Bart van Brakel werd in een duel geraakt en blijkt zijn jukbeen te hebben gebroken.

WHC bleef in het eerste gedeelte de gevaarlijkste ploeg door kansen voor Van Marle en Guveli. Doelman te Mate stond bij beide inzetten op de goede plaats. In de 70e minuut de grootste kans voor WHC in de tweede helft. Een voorzet van WHC aanvoerder Robert Schonewille werd ingekopt door Jonathan van Marle maar schampte de verkeerde kant van de paal. Dit was voor WHC de kans om de wedstrijd in het slot te gooien.

Trainer de Kruif van Duno wisselde in de 75e minuut aanvallend door aanvoerder Renzo van Duren naar de kant te halen en een extra spits in het veld te brengen; topscoorder Kevin Sissing. Toch bleef WHC in deze fase goed op de been met enkele goede verdedigende acties en door een sterk optreden van doelman Kuiper. WHC wisselde in de 78e minuut de moegestreden Guveli. Hij werd vervangen door Mark van Petersen.

In de 80e minuut kwam de wedstrijd in vuur en vlam door een overtreding op het middenveld. Scheidsrechter Boringa floot af en kende een vrije trap toe aan DUNO. Terwijl de scheidsrechter nog in conflict was met de assistent-trainer van DUNO namen de mannen in het veld de vrije trap en kwamen snel op de 16 van doelman Kuiper af. Zonder af te fluiten liet de scheidsrechter doorgaan en kon de net ingevallen Kevin Sissing de 2-2 binnenwerken.

Dat de scheidsrechter Boringa de wedstrijd hierna totaal niet meer aanvoelde en voor beide elftallen  een onbetrouwbare factor was bleek in de 93e minuut. Een aanval van DUNO aan de linkerkant van het veld werd niet gevolgd. Jochem Oude Booijink werd in de greep gehouden voor de inkomende Christian Gandu. Deze kon daardoor de onterechte 2-3 binnen werken.

WHC verloor thuis zijn tweede wedstrijd. Onterecht. De mannen in het veld toonden een enorme inzet. Een pleister op de wonden van de groeiende supportersschare van WHC.
Een wedstrijd waarin WHC Kevin Coenraad kwijtraakte voor langere tijd. Vanaf deze plaats wensen wij hem een goede revalidatie toe.