16 juni 2018 14:30

Onbekend

Wezep- WHC is terug van weggeweest waar het hoort, in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. Het kwam heel heel diep weg,  maar dat zijn de lekkersten en scoren als het nodig is, aldus Jonathan van Marle na zijn ras zuivere hattrick. Ondanks wat pijntjes hier en daar kon WHC met een volledige selectie afreizen naar Woerden. Vele supporters reisden per bus of met eigen vervoer er achteraan. Voor het begin veel vuurwerk van beide kanten waar het blauw wel weer overheerste deze middag.

De wedstrijd:
WHC begon matig aan de wedstrijd met veel bal verlies. Door stug te verdedigen kon Sportlust ’46 niet echt tot grote kansen komen. Mitch van der Vlist kwam schuin alleen voor Jasper Kuiper uit maar legde de bal helemaal fout af en dat liep met een sisser af. Rick Wils probeerde het van 16 meter maar schoot hoog over. De gastheren tikten makkelijk op het middenveld omdat WHC daar veel ruimte liet. Daarom had WHC veel moeite om lekker in het spel te komen. Na 15 minuten een eerste doelpoging van WHC maar Carlos Lopes Macedo mikte naast. Het spel ging toen meer op en neer. Jasper kuiper won een duel met Rick Wils en Mitchel Dijkhof probeerde het vanaf 35 meter maar doelman Michael de Leeuw was op tijd terug onder de lat. WHC bleef inzakken en Sportlust  ’46 breide en breide maar door zonder echt gevaarlijk te worden. WHC kwam er mondjes maat uit. Een voorzet van Vincent Oosterkamp op Jonathan van Marle kwam net niet aan. Na 39 minuten leek WHC op voorsprong te komen toen Jonathan van Marle een hoekschop keihard inkopte. Echter een verdediger wist de bal met het hoofd van de doellijn te halen. Even later hield Jasper Kuiper WHC op de nul met een beste redding. Net voor rust ging het toch nog fout voor WHC. Rick Wils wist een voorzet binnen te werken, 1-0. Overigens niet onverdiend gezien het veldspel van Sportlust ’46.

Tweede helft:
Ook het begin van de tweede helft was niet sterk van WHC. Binnen 4 minuten lag de 2-0 er in toen Sportlust ’46 door de blauwwitte verdediging sneed. Zakaria Issarti schoot onhoudbaar binnen. Het zag er niet best uit voor WHC op dat moment en leek uitgeblust. Ook de supporters zagen het eigenlijk niet echt meer zitten maar WHC rechtte de rug, op karakter werd een inhaal race ingezet. Een vrije trap op maat van Mitchel Dijkhof viel bij Jonathan van Marle die met een fraaie boog kopbal de aansluittreffer maakte, 2-1. Een sprankje hoop kwam er weer mede omdat WHC langzaamaan de moegestreden tegenstander de duimschroeven aan zette. Zeker toen de ingevallen Moussa Kalisse alleen voor doelman Kuiper naast schoot kon dat wel eens de ommekeer zijn in de wedstrijd. De wissels pakten goed uit. Mark van Petersen kwam voor verdediger Taco Reijnen en bezette de linker flank. Ook begon Jelle Post wat meer ruimte te krijgen omdat Sportlust ’46 steeds meer naar binnen trok om de voorsprong te verdedigen. In de laatste minuut van de officiële speeltijd een fantastische aanval van WHC.

De voorzet van Jelle Post werd door Jonathan van Marle binnen gekopt, 2-2. Wat een vreugde aan WHC kant toch nog verlenging afgedwongen. Maar de vreugde werd nog groter. Wat niemand maar dan ook niemand had verwacht gebeurde toch. 90+3 nog een hoekschop voor WHC. Scheidsrechter Paarhuis keek al op zijn klokje en bereidde zich al voor op de verlenging. De hoekschop kwam, werd weggekopt tegen een Blauwwitte aanvaller. De bal viel vrij op de grond voor de voeten van Jonathan van Marle die binnen schoot, 2-3 het wonder was geschied. De scheidsrechter liet niet meer aftrappen, iedereen werd gek van blijdschap. Wat een apotheose.

WHC is terug waar het hoort in de hoofdklasse waar het veel oude bekenden zal treffen volgend seizoen. Vele  felicitaties kwamen binnen van uit de eerste en de hoofdklasse het is ons erg gegund. De terugreis was natuurlijk prachtig en was uitstekend georganiseerd. Honderden supporters wachtten op de spelersbus die onder gezang werd binnen gehaald en het bleef nog lang onrustig op sportpark “Mulderssingel” dat werd afgesloten met een barbecue en muziek voor alle aanwezigen.

Rest mij nog u te melden dat dit mijn laatste wedstrijd verslag was. Ik zet er een punt achter. Ben jaren betrokken geweest bij de verslagen van de wedstrijden en heb het met plezier gedaan en kan nu stoppen op een hoogtepunt. Hopelijk meldt zich snel een vervanger aan. Iedereen een goede vakantie gewenst en tot ziens.