Accommodatie

Onbekend

Opstelling WHC 1

Door Wout Ramaker

Montfoort- WHC plaatste zich zaterdagmiddag voor de finale van de nacompetitie na de 0-3 winst op Montfoort. Sportlust’46 uit Woerden zal de tegenstander zijn volgende week zaterdagmiddag. Op Jasper van der Stouw na kon WHC compleet aantreden.

De wedstrijd:
Voor dat er werd afgetrapt werd er zowel oranje als blauwe rook en vuurwerk afgestoken. Die wedstrijd wonnen de Wezeper supporters. Het eerste gevaar kwam van Montfoort kant toen Marck van Baal net voorlangs kopte. Even later balverlies WHC, maar Marck van Baal had het vizier niet op scherp staan en schoot ruim over. Bart Roelofs probeerde het uit de draai maar Jasper Kuiper lette goed op. Daarna nam WHC de wedstrijd in de hand. Een poging van Jelle  Post smoorde maar moest nog wel voor de doellijn worden weggehaald. Jelle Post was flink op dreef deze middag en leidde WHC naar finale. Opnieuw was het Jelle Post die de forcing deed en Jonathan van Marle de ideale kans gaf alleen voor doel om de score te openen. Echter de goed keepende Robin Vianen lag in de weg. Na 20 minuten had WHC de wedstrijd stevig in zijn greep en kon werken aan een voorsprong. In de 25.e minuut was het zover. Mitchel Dijkhof bracht met een uitstekende pass Jelle Post in scorings positie. In tweede instantie lag de bal in het net omdat doelman Vianen er nog aan zat, 0-1. Meteen werd er een drink pauze ingelast. Na een halfuur spelen moest Jasper Kuiper flink aan de bak op een inzet van Nick Koppers, hij duwde de bal over de lat. Aan de andere kant was inmiddels Jelle Post alweer onderweg naar vijandelijk doel maar zijn schot met links was niet scherp genoeg. WHC zat er fel op zoals je een halve finale moet spelen. Net voor rust een fantastische aanval van WHC die de handen van menig bezoeker op elkaar kreeg. Jelle Post zijn schot werd door de doelman gestuit.

Tweede helft:
WHC begon direct goed aan de tweede helft toen Jonathan van Marle er op links door kwam. Echter zijn prima inzet werd ternauwernood door doelman Vianen tot hoekschop verwerkt. Daarna kreeg WHC het wat lastiger door een aandringend Montfoort. Een vrije trap op 18 meter recht voor het doel na een overtreding van Niels Wolterinck werd in de blauwwitte muur geschoten en zo werd dat gevaar bezworen. Even later pech voor WHC toen Jonathan van Marle op de paal kopte. Tot twee keer toe een gevaarlijk moment voor het WHC doel toen de bal over de lat scheerde. Een overtreding op Jelle Post werd beloond met een vrije trap voor Vincent Oosterkamp die net voorlangs schoot. Hij raakte hierbij geblesseerd en speelde de wedstrijd op karakter uit. Een slimme vrije trap van Joey van Ede werd door Ricardo Bakker maar net over de lat geschoten. WHC zakte veel en ver in en gokte op de snelheid van de aanvallers. Net voor het einde van de wedstrijd schoot de net ingevallen Menno Kamphuis op de lat, de rebound was voor invaller Nathan Duim maar ging voorlangs. Carlos Lopes Macedo liep dwars door het hart van de defensie. Was niet zelfzuchtig en gaf de meegelopen Jelle Post de kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, 0-2. Wedstrijd beslist maar de koek was nog niet op. Toen de koppies van de Montfoort spelers naar beneden gingen was het Mark van Petersen die door de verdediging liep en Menno Kamphuis de klus liet afmaken,0-3. Meteen floot de prima leidende scheidsrechter af.

Op naar de finale, pak de auto of de beschikbare supporters bus. Woerden wordt onze bestemming, daar ligt de weg open naar de hoofdklasse. Wees erbij om WHC uw club te ondersteunen.